Zoek & boek

Campings Siena

  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten
Inhoud

Campings bij het charmante Siena

Denk je aan Toscane, dan denk je misschien wel meteen aan kunststad Florence. Aan de groene heuvels en de zonnebloemen. Of aan de scheve Toren van Pisa. Met zoveel hoogtepunten in de regio wordt Siena dan ook vaak over het hoofd gezien. En dat is allesbehalve terecht. De eeuwenoude stad, waarvan het historische centrum in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is juist een van de pareltjes van Toscane. Op zoek naar een vakantiebestemming in deze Italiaanse regio? Overweeg dan ook zeker eens een van de campings in Siena.

Campings bij het charmante Siena
Waar wacht je nog op?

Boek een camping in Siena

Siena stad middeleeuwen

Een karaktervolle stad uit de Middeleeuwen

In Siena is het heerlijk vertoeven. Wist je dat de stad volgens velen als de mooiste van Toscane wordt gezien? Dat heeft het grotendeels te danken aan de middeleeuwse gebouwen die hier zo goed bewaard zijn gebleven. Siena is een wirwar van straatjes en gebouwen met veelal rode bakstenen. De stad is verspreid over drie heuvels en is rijk aan wijnbars, osteria’s en trattoria’s. Vanaf een camping in Siena is alles binnen handbereik.

Campings in de buurt van Siena in Italië

Siena is niet alleen de naam van de prachtstad, maar ook van de provincie waarvan het de hoofdstad is. En ook die is oogverblindend. Behalve op een van de campings in of direct rond Siena kun je dus ook elders in de provincie neerstrijken. Wat je daar vindt? Het voor Toscane zo kenmerkende heuvelachtige landschap: groen, boordevol olijfbomen en cipressen, wijnranken en zonnebloemen en natuurlijk ook authentieke dorpjes. Daar proef je van het échte Toscaanse leven!

Campings in de buurt van Siena
Tip!

Mooie campings in Siena

Glamping Resort Orlando in Chianti

Toscane Chianti - Capannole
Campings Siena natuur

Ga op in de natuur en het lokale leven

Kies je voor een camping in de omgeving van Siena, dan kies je vooral voor natuur. Na het ontbijt trek je je wandelschoenen aan en ontdek je de bloemen-, vogel- en vlindersoorten in de omgeving. Onderweg drink je een kop koffie in een gezellig dorpje, waar je vrijwel geen andere toeristen treft. Je gaat even helemaal op in het lokale leven. Er is zoveel te zien! Om die reden kiezen veel kampeerders voor een roadtrip door Toscane. Wel kiezen ze dan vaak voor het verblijf op een glamping. Zo hoeven ze namelijk niet elke keer opnieuw zelf hun tent op te zetten.

De wereldberoemde Chiantistreek

Ga je op zoek naar een camping in de buurt van Siena in Italië? Val d’Orcia, Val d’Elsa en natuurlijk de Chiantistreek worden veelvuldig bezocht. Vooral in die laatstgenoemde kan het in de zomermaanden druk worden. Chianti ligt ten noorden van de stad Siena. Doorgaans is de regio ten zuidoosten van Siena wat rustiger. Houd dat dus in je achterhoofd, wanneer rust voor jou van belang is.

De wereldberoemde Chiantistreek
Authentieke boerencampings Toscane

Een kleine camping bij Siena op het platteland: agriturismo

Wil je erop kunnen rekenen dat je je vakantie in Toscane op een rustige camping kunt doorbrengen? Kies dan voor een kleine camping bij Siena. Dankzij de kleinschaligheid kom je helemaal tot jezelf en ervaar je de sfeer van Toscane nog beter. Écht kennismaken met het lokale leven? Dat doe je natuurlijk op het platteland. Een agriturismo in Siena, ook wel een agricamping genoemd, is een kleine camping in Siena waar je op het platteland van de boer verblijft. Je hebt er meer dan genoeg ruimte voor jezelf en kunt -als kers op de taart- van allerlei streekproducten genieten.

Vragen en of opmerkingen?

Daisy helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie? Meer weten over verantwoord reizen in Toscane? Welke reisperiode is nu het best?

daisy toscanetips
Daisy Toscane expert
  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…