Informatie over het coronavirus in Toscane

Laatste update: 3 juni 2020

Antwoorden op de belangrijkste vragen voor iedereen die van plan is om op vakantie te gaan naar Toscane

3 juni zijn de grenzen van Italië weer open gegaan. De grenzen zijn geopend voor alle Schengenlanden, inclusief Zwtserland en Monaco. Dit betekent dat je vanaf deze datum vrij door Italië én Toscane kunt reizen. Bij aankomst in Italië hoef je dus niet meer twee weken in quarantaine. Binnen de geldende 1,5 meter regels ben je vrij om te bewegen. 

Momenteel hanteert het Ministerie van Buitelandse Zaken voor heel Italië code oranje. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen gemaakt kunnen worden. Vandaag, 3 juni, wordt er meer bekend gemaakt over het reisadvies vanuit Nederland naar Italië. Volgens RTL Nieuws wordt vandaag bekend gemaakt dat vanaf 15 juni .a.s. het reisadvies wordt versoepeld naar code geel, wat betekent dat reizen is toegestaan.

Zijn de musea en attracties van Toscane gesloten?

Musea, bars, ijssalons, restaurants en toeristische attracties zijn weer open gegaan. Dit met inachtneming van speciale maatregelen voor bezoekersveiligheid, waaronder de 1,5 meter afstand.  

Zijn de toegangspunten van de regio open?

Havens, luchthavens, stations en snelwegen zijn open en operationeel. Controleer de status van jouw vlucht op de website van de luchtvaartmaatschappij. 

Welke voorzorgsmaatregelen heeft het Toscaanse gezondheidssysteem genomen om inwoners en bezoekers te beschermen?

De Toscaanse regio garandeert haar voortdurende samenwerking met de nationale gezondheidsautoriteiten en met de regionale gezondheidsdiensten. Deze zijn alert en worden voortdurend op de hoogte worden gehouden met betrekking tot operationele updates en richtlijnen die op nationaal niveau zijn gecodificeerd.

Kan ik mijn verblijf in een agriturismo annuleren?

Elke agriturismo, welke aangesloten is bij ToscaneTips.nl, hanteert zijn eigen annuleringsvoorwaarden. Ben je benieuwd hoe een bepaalde accommodatie om gaat met deze voorwaarden? Stuur dan een e-mail naar info@toscanetips.nl, dan zoeken wij uit welke voorwaarden er specifiek gelden voor deze accommodatie.

Met wie kan ik contact opnemen in geval van nood als ik eenmaal in Toscane ben?

In Toscane kun je contact opnemen met de gezondheidsautoriteiten door het 24/7 gratis openbare telefoonnummer te bellen dat is ingesteld door het ministerie van Volksgezondheid: 1500.

De zekerheid van: