Zoek & Boek

Regio

Plaats

Aantal personen

Type accommodatie

  • Wis

Prijs

tot

Aantal slaapkamers

Aantal badkamers

Faciliteiten

Sterren

Beoordeling

Type rondreis

Type campings

Kleinschalige agriturismo Toscane

0 resultaten gevonden
Sorteer op:
Weergave

Kleinschalige agriturismo Toscane

Tot rust komen is wat velen graag willen tijdens een vakantie naar Toscane. Hoe die ontspanning vorm krijgt, verschilt per persoon. De een verblijft graag in een groot en luxe hotel, maar de ander zoekt juist graag de kleinere, knusse verblijven op waar je de Italiaanse cultuur als het ware kunt proeven. Is dat laatste op jou van toepassing? Dan kun je je droomvakantie realiseren bij agriturismi in Toscane.

Populaire vakantiebestemmingen in Toscane

Alle bestemmingen

Kleine en knusse agriturismo

Veel mensen gaan op vakantie omdat ze rust willen. In een groot vakantiecomplex verblijven met een heleboel andere mensen garandeert niet altijd dat je die rust ook zult vinden. Waar je die rust wel vindt? Bij een agriturismo.

Je boekt in dat geval een verblijf bij de boer. Oftewel: je verblijft op een boerderij of in een aanleunende boerenwoning. Je kunt het in dat geval ook zo gek maken als je wilt. Zo heb je grote agriturismi, maar ook voor mensen die van kleinschalige accommodaties houden zijn er genoeg opties. Sommige agriturismi zijn klein, maar knus. Er is hier ruimte voor een paar gasten, maar het betekent niet dat je daarom inlevert op luxe.

Een oase van rust

Ook kleinschalige agriturismi in Toscane bieden een fijn verblijf. Alleen al wanneer je naar je bestemming rijdt, komt de rust je tegemoet. Denk aan de slingerende landweggetjes waaraan cipressen staan.

Van ditzelfde uitzicht kun je vaak genieten wanneer je eenmaal op je bestemming bent aangekomen. Vanaf het terrein van de woning kijk je vaak uit op het prachtige Toscaanse landschap vol met zonnebloemen, olijfbomen en wijngaarden. Een ware oase van rust dus!

Toscane op een bourgondische manier ontdekken

Bij de grotere agriturismi zijn soms restaurants aanwezig of kun je à la carte bestellen. Bij de bescheidenere agriturismi is dat vaak niet het geval, maar maak je geen zorgen, je zult er niet verhongeren.

Je kunt bij kleinschalige agriturismi namelijk nog weleens aanschuiven bij je gastheer of gastvrouw. Een paar keer per week koken zij met liefde voor hun gasten. Op die manier kun je Toscane op een bourgondische manier ontdekken.

Ook kun je meteen verhalen horen van je gastheer of -vrouw over de regio. Grote kans dat zij je dingen over het gebied kunnen vertellen die je niet in de reisgidsjes vindt.

Genieten van het Toscaanse landschap

De sfeervolle accommodatie is vrijwel altijd omringd door een prachtige omgeving. Je kunt er rustig wandelen of anders wel in de tuin ontspannen. Maar ook de rest van de omgeving biedt genoeg vertier voor een ontspannen vakantie.

Trek naar de dichtbijgelegen dorpjes om daar nog meer cultuur te snuiven. Struin bijvoorbeeld door de kleine dorpjes om je daar te wanen in een Middeleeuwse sfeer en schuif aan bij de knusse familierestaurantjes voor authentiek Toscaans eten.

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!