Marleen Wieldraaijer

Hallo allemaal! Ik ben Marleen Wieldraaijer en heb 6 jaar in Italië gewoond, Follonica om precies te zijn. Een schitterende kustplaats met vele mooie stranden. Graag deel ik hier mijn Toscaanse ervaringen en geef ik allerlei tips die jullie mee kunnen nemen op de volgende vakanties!

Lees de artikelen van Marleen

Mulino Bianco, de koekjes (+ recept)

Wie ooit in Italië is geweest heeft ze vast wel eens gezien. Een heel schap in de Italiaanse Coop, volledig gevuld met de licht geel gekleurde verpakkingen van Mulino Bianco. Koekjes, zachte croissantjes, crackers, mini taartjes en sneetjes...
lees verder >

Massa Marittima – Een greep uit het evenementen draaiboek

Massa Marittima. Een historisch stadje op 20 minuten rijafstand van de zee. De naam “Massa” verscheen voor het eerst rond het jaar 980 in de boeken. Maar al lang daarvoor zijn sporen van de Etrusken het bewijs dat wat wij nu kennen als Massa...
lees verder >

Een driedaagse culinaire reis door Toscane

Dat ‘eten’ centraal staat bij de Italianen moge duidelijk zijn! Gesmeerde boterhammetjes, belegd met kaas of hagelslag… En dát dan meenemen in een speciaal boterhamzakje naar je werk is echt ‘not done’ voor de Italianen. Om klokslag 13:00 uur ...
lees verder >

Buca delle Fate, een verborgen pareltje aan de kust

Wie zich niet helemaal op zijn gemak voelt tussen de hordes toeristen op plaatsen als op het Piazza del Campo in Siena of op Il Ponte Vecchio in Florence zou eens moeten proberen een uitstapje te maken naar het nog relatief onbekende Buca delle...
lees verder >

Calcio Fiorentino; een mix van voetbal, rugby en kickboxen

Inwoners van Florence, ‘Fiorentini’, staan bekend om hun gevoel voor humor, maar ook om grootheidswaan en arrogantie. Zo denken de Fiorentini heel Italië gemakkelijk aan te kunnen op historisch, culinair en sportief gebied. Neem voorbeeld aan...
lees verder >

Eten bij Dario Cecchini "To beef or not to beef"

“To beef or not to beef!” Zo luidt de Florentijnse slager Dario Cecchini zijn wereldberoemde 'pranzo' oftewel lunch in. Het aan populariteit winnende concept veganisme lijkt in het dorp Panzano in Chianti niet te bestaan. Het slachten van dieren...
lees verder >

Giardino dei Tarocchi, een echte must see

Langs de zuidelijke grenslijn van de provincie Toscane ligt het piepkleine dorpje Pescia Fiorentina, behorende tot de gemeente Capalbio. Pescia Fiorentina telt een inwonersaantal van 29 mensen en geeft daarmee niet de indruk een spectaculair...
lees verder >

De Palio van Siena - Alles wat je moet weten over deze legendarische paardenrace

Il Palio, oftewel ‘het vaandel’, is een wereldberoemde paardenrace die tweemaal per jaar plaatsvindt op 2 juli en 16 augustus op het historische plein “Piazza del Campo” in Siena. Tien paarden vertegenwoordigen verschillende wijken van Siena...
lees verder >

Op zoektocht naar Porcini (inclusief 2 recepten)

Porcini (Boletus edulis, Boletus aereus), oftewel eekhoorntjesbrood is een eetbare paddenstoel die o.a. voorkomt in midden en zuid Europa en zo dus ook in Toscane. Toscane is met haar glooiende landschap rijk aan bossen en ongerepte natuur, waar...
lees verder >

Een mooie wandeltocht door de onontdekte straten van Siena

In een eerdere blog schreef ik over “Il Palio”, een beroemde historische paardenrace waarbij 17 wijken (contrade) om de winst strijden. In deze blog zal ik een prachtige wandeling langs de 17 fonteintjes van elke contrada door de stad Siena uit...
lees verder >
De zekerheid van: