ToscaneTips Onze bloggers

De gastbloggers van ToscaneTips delen de leukste tips en ervaringen met jou. Ze schrijven, stuk voor stuk, met veel passie over Toscane. Maak hieronder kennis met onze gastbloggers.

Heb jij een leuke Toscane tip?
Of ben je een reisblogger die met ons wil samenwerken?
Neem contact met ons op >
Denise Daniels

Denise Daniels

Ciao! Mijn naam is Denise en mijn twee grote hobby's zijn reizen en koken. En laat Italië daar nou het perfecte land voor zijn! Op mijn eigen blog Travels and Bites deel ik voornamelijk mijn culinaire adresjes op reis en deel ik recepten van gerechten tijdens mijn reizen. De afgelopen jaren probeer ik jaarlijks naar Italië te gaan en deel ik mijn ervaringen graag via ToscaneTips.

Lees mijn artikelen >
Naomi Blom

Naomi Blom

Mijn naam is Naomi en ik ben gek op Italië en reizen. Al toen ik nog een klein meisje was, stal Italië mijn hart. Toscane is dan toch wel een van mijn meest favoriete plekjes. Tussen de druivenranken in met een heerlijk zonnetje in je gezicht. In mijn blogs probeer ik jullie mee te nemen in mijn liefde voor dit mooie land.

Lees mijn artikelen >
Sjoukje Visser

Sjoukje Visser

Ciao, mijn naam is Sjoukje, op het moment werkende in Italië. Uzzano, Pistoia inToscane om precies te zijn. Op het moment reis ik samen met mijn vriend door Europa en om dat mogelijk te maken, werken we dus op verschillende plekken. Zo zijn we dit keer in Italië beland. Waar we de komende 4 maanden blijven. Dus lijkt het mij super leuk om onze ontdekkingen/tips met jullie te delen. Leuke dorpjes, activiteiten, Italiaanse recepten, koffie barretjes, ijssalons en noem het maar op.

Lees mijn artikelen >
Barbara Vissers

Barbara Vissers

Barbara Vissers is een rasechte Brabander, bruisend van de energie en werkzaam in de evenementensector. In haar vrije tijd organiseert, fotografeert en schrijft ze het liefst over haar reiservaringen om andere te enthousiasmeren. Haar hart heeft ze in haar jeugdjaren al verloren in Italië in de streek Campanië. Om precies te zijn op het eiland Ischia voor de kust van Napels, waar je volgens haar het échte Italië proeft, ruikt en ervaart.

Lees mijn artikelen >
Lisanne Hoekstra

Lisanne Hoekstra

Lisanne is afgestudeerd als journaliste en is actief als blogger op haar eigen website. Ze schrijft over boeken, muziek, planten en lifestyle; haar andere passies naast haar liefde voor Toscane. Hier op ToscaneTips.nl schrijft ze met plezier over al het moois dat Toscane te bieden heeft. Ciao!

Lees mijn artikelen >
Danique Plaatzer

Danique Plaatzer

Danique ontdekt op dit moment de wereld als digital nomad en onderhoudt haar eigen contentbureau Fernweh Media en haar reisblog The Wandering Mind. Ze hoopt jou met haar blogs enthousiast te maken om ook Toscane te ontdekken.

Lees mijn artikelen >
Joyce Oosenbrug

Joyce Oosenbrug

Joyce heeft een passie voor (interculturele) communicatie en schrijft graag. Na vele omzwervingen over de wereld is Toscane sinds 2011 haar vaste verblijfplaats. Haar vrije tijd besteedt ze het liefst wandelend door de Toscaanse bergen of achterop haar vriend's Vespa tuffend door het glooiende heuvellandschap op zoek naar heerlijk eten en drinken.

Lees mijn artikelen >
Lauris Kooi

Lauris Kooi

Lauris werkt in het dagelijks leven als online marketeer en heeft daarnaast als grote passie reizen. Wil je een avontuurlijk reis? Zijn eigen reisblog abouttravel.nl staat vol inspiratie en tips voor een avontuurlijk reis, neem snel een kijkje en ga ook op avontuur!

Lees mijn artikelen >
Marleen Wieldraaijer

Marleen Wieldraaijer

Hallo allemaal! Ik ben Marleen Wieldraaijer en heb 6 jaar in Italië gewoond, Follonica om precies te zijn. Een schitterende kustplaats met vele mooie stranden. Graag deel ik hier mijn Toscaanse ervaringen en geef ik allerlei tips die jullie mee kunnen nemen op de volgende vakanties!

Lees mijn artikelen >
Jaro Broeklander

Jaro Broeklander

Jaro is heeft zijn eigen mediabedrijf en is actief als schrijver. Daarnaast heeft hij zelf een aantal blogs in beheer en reist hij samen met zijn vrouw de wereld rond. Zij zijn verliefd op de Italiaanse cultuur en proberen minstens 1x per jaar naar het prachtige land af te reizen!

Lees mijn artikelen >
Jessica Lokker

Jessica Lokker

Jessica Lokker is afgestudeerd als multimediaal journalist en werkt momenteel als freelance content creator (tekst en beeld), met name in de reiswereld. Ze reist met haar laptop en camera voor haar werk de hele wereld over, maar een van de favoriete bestemmingen van Jessica blijft toch wel Italië. Altijd op zoek naar minder bekende prachtige plekken, nuttige reistips, mooie fotomomenten en leuke gesprekken met lokale mensen.

Lees mijn artikelen >
Rianne van Baarsen

Rianne van Baarsen

Met een hart voor de wereld én voor schrijven reis ik al werkend de wereld over. Nieuwe plekken op een actieve wijze ontdekken, mensen leren kennen en vervolgens jou inspireren voor je volgende reis is waar ik blij van word. Bijna net zo blij als wanneer ik een vliegtuig uitstap op een nieuwe bestemming!

Lees mijn artikelen >
Annabel Ruijgrok

Annabel Ruijgrok

Ciao Tutti! Mijn naam is Annabel en ik studeer International Business and Management. Al meer dan 12 jaar bezoek ik Toscane, waarin ik mij ieder jaar waan in ‘la dolce vita’ en de meeste leuke en onbekende plekjes ontdek. Ik ben dol op het Italiaanse landschap, de Italianen en de Italiaanse keuken. Mijn reiservaringen leg ik vast op beeld en deel ik graag met jullie. Ci vediamo presto!

Lees mijn artikelen >
Corine van Ewijk

Corine van Ewijk

Hallo, mijn naam is Corine en ik woon inmiddels twee jaar in Italië. Ik werk er als freelance vertaalster en juriste. Jaren geleden, tijdens een studiereis, is mijn liefde voor Italië ontstaan. Het eten, de wijn, de cultuur... Na diverse trips naar Toscane heeft ook deze streek mijn hart veroverd. Ik deel mijn reiservaringen graag met jullie! Hopelijk helpt het om een droomvakantie te beleven...

Lees mijn artikelen >
Monique Engelen-Tonk

Monique Engelen-Tonk

Salve! Na vele jaren rondreizen, op zoek naar de leukste plekjes en achterafsteegjes in Toscane en Umbrië heb ik in mei 2016 mijn hart gevolgd naar Italië. Schrijven is voor mij een middel om ervaringen vast te leggen en telkens weer te beleven van de grote lijnen tot in de kleinste details.

Lees mijn artikelen >
Rosi

Rosi

Ik ben Rosi en woon sinds 2003 in Bagni de Lucca, Toscane. De eerste jaren heb ik als reisleidster gewerkt voor OAD en SRC. Het gidsen door heel Italië heb ik na 5 jaar ingeruild voor het gidsen te paard. Sinsdien werk ik als gids, tolk en PR op een ranch nabij Lucca. Verder verhuren wij vakantiewoningen en organiseren yoga retreats. Na al die jaren ben ik nog steeds betoverd door de schoonheid van het landschap, de pure natuur, de cultuur en de vriendelijkheid van het volk.

Lees mijn artikelen >
Tamara Pijl

Tamara Pijl

Ciao, mijn naam is Tamara Pijl, freelance schrijfster en absolute Italië- én Toscane fanaat. Het land, de omgeving, de mensen, de cultuur, het eten, what’s not to love?!

Lees mijn artikelen >
Tjerk Kleisma

Tjerk Kleisma

Ciao, ik ben Tjerk van AllesOverItaliaansEten.nl. Op mijn site vind je authentieke Italiaanse recepten en verklap ik je hoe je deze op de lekkerste manier kunt bereiden. Daarnaast maak ik regelmatig recepten die ik deel met bevriende blogs. Op ToscaneTips.nl kun je met enige regelmaat een onvervalst recept van mij verwachten.

Lees mijn artikelen >
Wil Cats

Wil Cats

Toscane: een droom die ik al vele jaren heb. En daarom heerlijk om te schrijven over deze prachtige streek en alles wat daar bij hoort. Ik ben Wil, eigenaar van tekstbureau geWILde teksten. Ik hoop jullie alvast de sfeer te laten proeven van het mooie Toscane!

Lees mijn artikelen >
Davinia Prins

Davinia Prins

Buona giornata, ik ben één van grootste Italië liefhebbers van Nederland. Ons leven in Nederland ademt dan ook Italië. Het is niet voor niets dat bijna dagelijks Italiaanse gerechten op tafel staan, en je ons wakker kan maken voor een heerlijke Italiaanse wijn. Voor ons was het dan ook niet gek, maar zeker een droom welke uitkwam, dat we elkaar in 2014 het jawoord mochten geven in het prachtige Toscane.

Lees mijn artikelen >
Kimberley Loze

Kimberley Loze

Ik ben Kimberley, sinds kort eigenaar van ReizenEnKoken.nl. Afgelopen zomer was ik voor het eerst in Toscane en ik snap nog steeds niet waarom dit pas de eerste keer was. Want wauw wat is dit mooi. De aankomende tijd deel ik op Toscane Tips met jullie mijn ervaring van mijn rondreis door dit prachtig stukje Italië.

Lees mijn artikelen >
Annemarie van Eijsden

Annemarie van Eijsden

Ciao! Met mijn grote passie voor Italië, heb ik al vele mooie plekjes bezocht. Van al deze prachtige regio's heeft Toscane echt mijn hart gestolen. Toscane is zo divers, van de prachtige binnenlanden tot de mooie kust, allemaal even indrukwekkend.

Lees mijn artikelen >
Reinout Bosman

Reinout Bosman

Reinout Bosman is een veelzijdige internationale spreker, schrijver en marketeer. “Al jaren ben ik gefascineerd door Italië en al haar facetten en schoonheden. Op jonge leeftijd ben ik verliefd geworden op Toscane, waar ik al een aantal jaren woonachtig ben. Als ‘import-Toscaner’ leer ik iedere dag weer van deze rijke en charmante regio."

Lees mijn artikelen >
Max Decimer

Max Decimer

Hi, ik ben Max Decimer, zelfstandig consultant bij mijn eigen bedrijf. Het werk houdt me redelijk bezig, maar wanneer ik even de kans heb probeer ik zoveel mogelijk hoeken van de wereld te zien, of die nou aan de andere van de wereld of op 15 minuutjes rijden liggen. Montepulciano is één van mij meest recente “ontdekkingen, vandaar dat ik zo nu en dan wat indrukken zal delen op ToscaneTips.nl.

Lees mijn artikelen >
Nienke van der Laan

Nienke van der Laan

Hallo, ik ben Nienke. Reizen is mijn grote passie. Deze passie combineer ik met mijn andere grote hobby: schrijven. Italië is één van mijn favoriete vakantielanden en daarom ben ik enthousiast om mijn verhalen en tips te delen.

Lees mijn artikelen >
ToscaneTips

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact

Gratis reisadvies »