Zoek & Boek

Vakantie Noord-Toscane

Noord-Toscane bestaat uit vier provincies, namelijk Lucca, Massa, Pistoia en Prato.

Plaatsen en gebieden in Noord-Toscane

Lees verder

Populaire vakantiehuizen in Noord Toscane

Val Di Lima Romantica
Bagni di Lucca

Vanaf € 925,-
per week

Buffardello Del Colle
Vergemoli

Vanaf € 418,-
per week

Casa Marco
Molazzana

Vanaf € 1,061,-
per week

Casa Dei Sogni
Marliana

Vanaf € 682,-
per week

Lucca

Lucca is een provincie met zo’n 400.000 inwoners. Lucca is de meest gevarieerde provincie van Noord-Toscane. De gelijknamige stad ligt in een heuvelachtig gebied. Westelijk hiervan liggen de stranden van Versilia.

Ten noorden van de stad Lucca ligt de Garfagnana. Dit is een bosrijke omgeving die loopt tot aan de Apennijnen. De Garfagnana is niet typisch Toscaans. Je vindt hier geen glooiende heuvels en cipressen. Het is daarentegen een bosrijk gebied met ruige bergtoppen.

De Garfagnana wordt in tweeën gedeeld door de rivier Serchio. Langs deze rivier loopt een weg die je brengt langs veel kleine dorpen met slechts een kerkje en een handjevol huizen: de Ponte Maddalena, Barga en Catelnuovo Garfagnana. Vanuit deze plaatsjes beginnen veel wandel excursies.

Lucca was, en is nog steeds, een rijke provincie. Die kun je zien aan de vele villawijken. In deze villawijken, ten noorden van de stad Lucca, staan gigantische panden.

Massa & Carrara

Massa, ook wel Massa-Carrara genoemd, is de meest noordelijke provincie van Toscane. Deze provincie kent ongeveer 210.000 inwoners.

Massa staat bekend om de winning van marmer. Dit gebeurt in Carrara en het strekt zich uit langs de Tyrreense Zee. Gebieden in het binnenland van Massa zijn de Apennijnen en Lunigiana. Lunigiana is wat minder bekend bij de toeristen. Dit gebied heeft zijn naam te danken aan de stad Luni.

Luni was een belangrijke Romeinse handelsplaats. Dwars door de Lunigiana liep een pelgrimsweg. Deze weg verbond Noord-Europa met Rome. Langs deze weg liggen veel gehuchtjes en ziekenhuizen. Hier valt aan te concluderen dat de route vroeger druk belopen werd.

Vanaf Carrara kan je via een mooie weg naar de Lunigiana rijden. Neem zeker één van de vele zijweggetjes en geniet daar van de prachtige panorama’s van de bergen en de zee. Dit zijn leuke plekken om prachtige foto’s te maken of om lekker te gaan picknicken.

Pistoia

Pistoia kent ongeveer 300.000 inwoners. In het zuiden ligt de gelijknamige hoofdstad, midden in de heuvels.Pistoia

Pistoia staat bekend vanwege haar bomen en planten. Je vindt er niet alleen veel olijfbomen en cipressen, maar ook zogenaamde vivai. Dit zijn kwekerijen vanwaar elke dag Italië bevoorraad wordt.

Het noorden van Pistoia is erg bergachtig. Dit gebied komt uit in de Apennijnen. Daar ligt ook het wintersportgebied van de Abetone (1.388 meter hoog). Richting Lucca, ten westen van Pistoia, liggen Montecatini Terme en Monsummano Terme. Dit zijn twee heel bekende kuuroorden.

Prato

Prato is pas sinds 1992 een zelfstandige provincie. Qua oppervlakte is het de kleinste provincie van Toscane. Prato kent ongeveer 250.000 inwoners. Ongeveer 75% hiervan woont in de gelijknamige stad. De provincie Prato kent het hoogst besteedbare inkomen per inwoner van Italië.

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!