Zoek & Boek

Museo Nazionale Di Villa Guinigi

Het nationaal museum van Villa Guinigi exposeert een grote collectie van kunstwerken die zijn gemaakt door geboren inwoners van de stad Lucca of door internationale kunstenaars die in dienst van de kerk in de stad hun werk maakte.

De collectie bestaat uit kunstwerken die in het verleden in het bezit waren van de kerk, archeologische opgravingen uit de stad en een collectie van aangekochte of geschonken stukken. Het gebouw kwam in 1948 in handen van de Italiaanse staat die verantwoordelijk is voor de restauratie. De status Nationaal museum stamt uit 1968.

Museo Nazionale Di Villa Guinigi

Het museum is gevestigd aan de Via Dalla Quarquonia in een in gotische stijl opgetrokken villa die ooit in bezit was van Paolo Guinigi, de heerser van Lucca tijdens de jaren 1400 tot 1430. Het voormalige buitenverblijf is opgetrokken uit rood baksteen en voorzien van een reeks spitsboogvensters. Tijdens de bouw lag de noordelijk gelegen villa buiten de stadsmuren. Door de bouw van nieuwe stadsmuren kwam het wel binnen het centrum te liggen. De villa diende als buitenverblijf en als locatie om gasten te ontvangen. Van de bijbehorende grote tuin is nog slechts een klein gedeelte over.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. De collectie is opgebouwd uit vijf thema’s;

  • De oude beschavingen
  • De vroege middeleeuwen tot de Romaanse periode.
  • Gotische periode tot Renaissance
  • Renaissance tot de reformatie
  • Reformatie tot het Neo Classicisme.

Enkele hoogtepunten van het museum zijn een marmer reliëf van Madonna met kind, een schilderij op hout uit de 13e eeuw door Bonaventura Berlinghieri en een uit de 15e eeuw stammende met hout ingelegde deur afkomstig uit de sacristie van de Dom, gemaakt door Christoforo Canozzi.

Alle bezienswaardigheden in Lucca

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!