Zoek & Boek

Piazza del Mercato

Het Piazza del Mercato, ook bekend onder de naam Piazza dell’Anfiteatro, is gelegen op de plek waar in het de tweede eeuw een Romaans amfitheater was gevestigd.

Tijdens de val van het Romeinse rijk, is het theater met plaats voor 10.000 toeschouwers bijna volledig verwoest. Later diende de plek als gevangenis, slachthuis en zoutopslagplaats. Het huidige plein dateert van 1830. De ovale vorm is een herinnering aan de contouren van het oude theater. Je betreedt het plein via één van de vier bogen waarvan de boog aan de linkerzijde het enige overblijfsel is van de Romeinse periode. De andere bogen zijn pas in de 19e eeuw geplaatst.

Piazza del Mercato

De okergele woningen aan het plein zijn bewust in verschillende hoogten gebouwd. In de gebouwen zijn enkele oude Romeinse stenen terug te vinden. Aan het plein vindt je veel restaurants, café en winkels waar het prettig vertoeven is.

De belangrijkste datum voor het plein is 27 april. Het gehele plein veranderd dan in een bloemenzee als herdenking aan de dood van Santa Zita. Als eenvoudige dienstmeid hielp ze in de 13e eeuw de armen van de stad. Toen haar werkgevers haar beschuldigden van diefstal en ze haar schort moest openen, veranderde de meegenomen broden als een wonder in bloemen. Santa Zita is begraven in de basiliek van San Frediano waar haar gemummificeerde lichaam begraven is in een glazen kist, waarin je haar gezicht en handen tussen maart en april kunt zien.

Alle bezienswaardigheden in Lucca

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!