Zoek & Boek

Pinacoteca Nazionale di Palazzo Mansi

Het Pinacoteca Nazionale is een nationaal museum met de nadruk op kunstschilders tussen de 14de en 18de eeuw.

Het museum is sinds 1965 gehuisvest in het Palazzo Mansi, een in 1616 gebouwde adellijke residentie in opdracht van de invloedrijke familie Mansi. De buitenkant van het paleis is in een sobere traditionele stijl opgetrokken, terwijl het interieur weldadig in barok stijl is ingericht.

Op de wanden en plafonds zijn vele fresco’s aangebracht ter ere van de familie Mansi. Het interieur wordt beschouwd als een van de mooiste in de stad. Om het Piazzo ligt een groot park waar in de zomers in de schaduw goed vertoeven is. Het park is versierd met beelden en mooie waterpartijen.

Pinacoteca Nazionale di Palazzo Mansi

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Behalve de fraaie schilderijencollectie met werken van onder anderen Veronese, Domenichino, Ventura Salimbeni en Federico Barocci, zijn er ook werken die vallen onder de Vlaamse School. Hoogtepunt is een portret van de nog jonge Allesandro di’Medici door de schilder Pontorme uit 1525.

Naast de schilderijen is het Palazzo een museum op zichzelf. De vele fresco’s, de Vlaamse tapijten, het meubilair en kledingstukken geven een goed beeld van het rijke leven tussen de 14e en 18e eeuw. Veel stukken zijn afkomstig uit de collecties van de beroemde familie de Medici en diverse Groothertogen. Opvallend is een overdadig gedecoreerde bruidssuite, de Camera Deli Sposi, met stucwerk, wandschilderingen, kostbare zijde, spiegels en een hemelbed voorzien van een in bladgoud versierde boog.

Alle bezienswaardigheden in Lucca

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!