Zoek & Boek

San Michele in Foro

Centraal in het oude centrum van Lucca ligt het Piazza San Michele. Deze plaats, een forum, is al meer dan 2000 jaar het middelpunt van de stad.

Dit is de plek waar overwinningen worden gevierd, handel is gedreven, openbare toespraken zijn toegestaan en politici hun zaken regelen. Het is een schoolvoorbeeld van de Pisaans-Romaanse architectuur waarbij marmer wordt gecombineerd met weldadige decoraties. Het standbeeld tegenover de ingang van de kerk is een eerbetoon aan Francesco Burlamacch, een belangrijk politicus uit de 16e eeuw.

San Michele in Foro

Op de plaats van het oude Romeinse forum staat sinds 1070 de kerk San Michele in Foro. De voorgevel van de kerk is zo indrukwekkend en kostbaar dat er na een bouwtijd van 200 jaar geen geld overbleef om de kerk te voltooien. De gevel is in verhouding dan ook veel groter dan de rest van de kerk.

Gelukkig is de kerk, met zijn in wit marmer opgetrokken façade, het bezichtigen meer dan waard. De vele beeldhouwwerken en gedraaide bogen en zuilen zijn een prachtig voorbeeld van de architectuur in de 11e en 12e eeuw. Op de top waakt de aartsengel Gabriel, de doder van een draak, over de inwoners van de stad. Veel Italianen beschouwen deze kerk als de mooiste van heel Toscane.

Het interieur is zeer bezienswaardig. Talloze fresco’s, schilderijen en sculpturen zijn dagelijks te bewonderen. Hoogtepunt is een terracottabeeldje met de afbeelding van een Madonna met kind van Andrea della Robbia en een houten paneel met de afbeelding van vier heiligen van Filoppino Lippi.

Alle bezienswaardigheden in Lucca

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!