Zoek & Boek

Torre dei Guinigi

De 44 meter hoge Torre dei Guinigi is een ware blikvanger van de stad. Verantwoordelijk voor de bouw is de familie Guinigi die de bakstenen toren in de 14e eeuw naast hun paleis liet bouwen.

Behalve als verdedigingstoren is de bouw ook bedoeld als een teken van hun welvaart waarmee de adellijke families elkaar probeerde af te troeven. Tijdens het hoogtepunt van hun macht bezat de stad maar liefst 130 torens, waarvan er nog maar een paar zijn overgebleven. De toren is gebouwd in de Romaans-Gotische stijl. Karakteristiek hiervoor zijn de door bogen omsloten ramen die zijn voorzien van drie of vier vensters, die van elkaar worden gescheiden door ranke zuilen, voorzien van spitsbogen.

Torre dei Guinigi

De toren is dagelijks open voor bezoekers. Via maar liefste 230 stenen treden, die bovendien steeds smaller worden, bereiken je de top van de toren. Deze pittige klim is echter op zichzelf al de moeite waard door de vele fresco’s die het trappenhuis decoreren. Ze laten via de afbeeldingen de geschiedenis van Lucca zien. Onder anderen de strijd met het nabij gelegen Pisa is een van de thema’s. Het trappenhuis wordt verlicht door middel van gedecoreerde raampartijen met drie of vier ramen.

Eenmaal boven aangekomen wacht de volgende verassing. Op het dak groeien tussen enkele bloembedden enkele bomen waaronder steeneiken. Over het algemeen wordt gedacht dat deze bomen geplant zijn als een symbool voor wedergeboorte en kracht. De tuin is in het verleden ook gebruikt voor de teelt van groenten en kruiden voor de keuken die pal onder de tuin was gesitueerd. Het uitzicht is adembenemend mooi waarbij het ovale Piazza dell’Anfiteatro goed herkenbaar is. Bij helder weer zijn de omringende bergen ook tot ver te bekijken.

Alle bezienswaardigheden in Lucca

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!