Zoek & Boek

Torre dell’Orologio

De Torra dell´Orologio stamt uit de dertiende eeuw en is met zijn hoogte van 50 meter altijd de hoogste toren van de stad Lucca geweest.

Tegenwoordig zijn er nog maar een paar torens in de stad aanwezig zoals de Torre dei Guinigi, maar in de bloeiperiode van de stad waren er meer dan 130 aanwezig. De torens zijn gebouwd door welgestelde families en dienen officieel als verdedigingswerk. Maar bovenal waren het statussymbolen waarin de families hun welvaart en macht aan de buitenwereld toonde.

Torre dell’Orologio

Vanaf de 14e eeuw is de toren voorzien van een klok. Dit was een bijzondere attractie in een periode dat de tijd nog niet algemeen zichtbaar was. De Algemene Raad van de stad Lucca besloot in 1390 tot de aanschaf van een betrouwbare klok die past bij de stad en de uren goed onderscheiden aangeeft. (“orologio bonum, sufficienter aptum et bene distinguentes tempus per horas.”) Een eeuw later is het uurwerk daadwerkelijk geplaatst.

De huidige klok stamt uit de 18e eeuw en is gemaakt door een klokkenmaker uit Geneve. Bezoekers kunnen na een entree van € 4 de toren beklimmen via 240 traptreden waarna ze beloond worden met een prachtig uitzicht en de mogelijkheid om het bijzondere uurwerk van dichtbij te bewonderen. Het nauwe onregelmatige stratenpatroon van de stad wordt vanuit de hoogte duidelijk zichtbaar. Je vindt de toren op de hoek van de Via dell’Arancio en de Via Fillungo. Hou er rekening mee dat de toren tussen de maanden december en februari gesloten is.

Alle bezienswaardigheden in Lucca

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!