Zoek & boek

Vakantie Massa & Carrara

  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Vakantie Massa & Carrara

Kenmerkend voor dit gebied is het marmer. En dat zie je dus ook overal, want vrijwel al het marmer dat je in Italië tegenkomt, is afkomstig uit de groeven Massa. Een rondleiding is dan ook het aanraden waard. Glorieus en mooi is Massa niet; het voordeel is echter wel dat Massa op 10 minuutjes rijden van de zee ligt, dus kun je mooi na de rondleiding een duik gaan nemen.

massa en carrara in toscane
Waar wacht je nog op?

Boek een vakantiehuisje in Massa & Carrara

interhome toscane
Interhome Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
natuurhuisje toscane
Natuurhuisje Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs

Populaire accommodaties in Massa & Carrara

Casa dell´Arco

Maremma Coast - Massa Marittima

Bilocale dell´Arco

Maremma Coast - Massa Marittima

Agriletizia

Maremma Coast - Massa Marittima

Trilocale dell´Arco

Maremma Coast - Massa Marittima

Le Cascatelle

Maremma Coast - Massa Marittima

Lavanda

Maremma Coast - Massa Marittima

Cucco – Baia degli Ulivi

Maremma Coast - Massa Marittima

Cellina – Baia degli Ulivi

Maremma Coast - Massa Marittima

Sanda

Maremma Coast - Massa Marittima

Persoonlijk reisinspiratie voor Massa & Carrara

Alle blogs

Zo waan je je ook thuis in Toscane!

Toscane, met zijn betoverende landschappen, prachtige wijngaarden en heerlijke eten, staat bekend om zijn charme en...
lees verder

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
lees verder

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...
lees verder
Waar wacht je nog op?

Boek een camping in Massa & Carrara

Noordelijk gelegen van Carrara ligt Lunigiana. Dit is een streek die haar naam heeft te danken aan de stad Luni. Ooit was dit een belangrijke handelsplaats.

De Lunigiana is een bergachtig gebied. Hier dwars doorheen liep een pelgrimsweg. Deze weg was de verbinding tussen Noord-Europa en Rome. Langs deze weg vind je veel gehuchtjes en ziekenhuizen. Hieraan valt af te leiden dat dit vroeger een belangrijke route was.

Als je vanaf Carrara de Lunigiana inrijdt, is het aan te raden om af en toe een van de vele zijweggetjes te nemen. Via deze weggetjes kom je namelijk bij prachtige panorama’s van de bergen en de zee. Dit zijn eveneens leuke plekjes om eens heerlijk te gaan picknicken.

Bezienswaardigheden Massa

Massa is een stad aan de voet van de Apuaanse Alpen. Het is een belangrijke industriestad die eigenlijk niet zoveel te bieden heeft. Opmerkelijk aan Massa is het groot aantal sinaasappelbomen in het centrum van de stad.

Een groot voordeel van Massa is dat het niet toeristisch is. Je kunt er in de zomer dan ook heerlijk shoppen.

La Rocca

La Rocca is een kasteel uit de vijftiende eeuw. Dit kasteel bestaat uit drie onderdelen. De verdedigingstoren stamt uit de dertiende eeuw en diende tot ongeveer 1850 als gevangenis.

Er bevinden zich in de gigantische muren diverse openingen voor de kanonnen. Wil je de prachtig ingerichte en prachtig versierde kamers van het paleis bezichtigen? Dat is een absolute aanrader, hier zal je geen spijt van krijgen.

Pastificio Massese

Dit is een winkeltje, dat ook wel ‘de pastakoning van Massa’ genoemd wordt. Je kunt hier uitstekende, verse pasta krijgen.

Behalve de traditionele pastasoorten, maken ze ook de ‘pasta van Massa’. Dit is een soort taglatelle, maar dan dikker en langer. Het wordt stringoni genoemd. Mooi om te zien zijn de verse graanpasta’s in veel verschillende kleuren.

Bezienswaardigheden Carrara

Behalve de mooie kerk en een paar kleintjes is er niet veel te beleven in het stadje Carrara. Vrijwel alle straten, op een enkeling na, zijn bereikbaar voor auto’s. Let dus goed op als je hier rondloopt.

Het is niet eenvoudig om in Carrara een leuk cafeetje met een terras te vinden. De grootste kans hierop heb je op een van de vele pleintjes. Als je lekker wilt eten, kun je beter de bergen in gaan.

Duomo Di Sant’Andrea

Pronkstuk van Carrara is de Sant’Andrea-kathedraal. De stad is gebouwd rondom deze kerk, die gebouwd is in de 11e eeuw.

De Duomo di Sant’Andrea is vrijwel helemaal bekleed met groen en grijs/wit marmer. Binnen in deze kerk is de trap naar de kansel leuk om te bekijken. Deze trap is gemaakt uit één stuk marmer.

Cibart 08

Cibart 08 is een barretje, maar niet zomaar eentje. Een nieuwe trend in Italië is dat een barretje alleen niet genoeg is. Er moet iets kunstzinnigs bij.

Behalve dat je bij Cibart 08 een heerlijke kop koffie met bruschette kunt bestellen, kun je hier ook kunst bezichtigen. Je kunt hier, zowel in de winter als in de zomer, buiten zitten.

Binnen in deze bar vind je een kleine showroom met lampen, muurdecoraties van marmer en porselein en serviezen. Dit servies heeft leuke vormen.

Marmergroeve Fantiscritti

Dit is de mooiste en beest bekende marmergroeve van Carrara. Dankzij Michelangelo werd deze groeve wereldberoemd. Hij maakte, voor zijn beelden, gebruik van het marmer van Carrara.

Midden in de marmergroeve vind je een openluchtmuseum. Hier krijg je informatie over de mijnbouwmethoden en over het leven van de mijnwerkers. Tijdens een rondleiding van 30 minuten laat een gids zien hoe het marmer gehakt en bewerkt wordt.

In het centrum van de mijn waan je je in een gigantische marmeren kathedraal. De temperatuur hierbinnen is 18 graden.

Vragen en of opmerkingen?

Daisy helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie? Meer weten over verantwoord reizen in Toscane? Welke reisperiode is nu het best?

daisy toscanetips
Daisy Toscane expert
  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…