Zoek & Boek

Vakantie Oost-Toscane

Oorspronkelijk gezien zijn de provincies Florence en Arezzo de belangrijkste regio’s van Toscane. Deze regio’s werden belangrijk vanwege de ligging aan de Via Cassia (Romeinse weg voor o.a. de pelgrims en handelaars). De Etrusken en Romeinen hebben steden gebouwd, aan de Arno en de Tiber. Deze steden werden hier gebouwd om een verbinding te vormen tussen Rome en het noorden.

Plaatsen en gebieden in Oost-Toscane

Florence

Florence was in het begin van de middeleeuwen een niet zo belangrijke stad. Destijds was er een continue dreiging van een overname door het nabijgelegen Fiesole.

Florence groeide rond het jaar 1300 uit tot een van de belangrijkste steden van West-Europa. Florence is de stad die het juiste klimaat te bieden had om een nieuwe kunststroming te laten ontstaan, namelijk de renaissance.

Chianti-streek

Zuidelijk gelegen van Florence ligt de regio Chianti. Deze regio ligt perfect gelegen om hier vrij gemakkelijk wijn te verbouwen. De klimatologische omstandigheden zijn perfect.

De heuvels in de Chianti hebben een uitstekende ligging. Ze zorgen voor een juiste hoek ten opzichte van de zon. Dit zorgt samen met de verschillen in temperatuur tussen dag en nacht en de weinig vallende regen voor een zeer goede plek om druiven te verbouwen.

De Chianti werd in 1932 erkend als een wijngebied. Vanaf het jaar 1967 hebben de wijnen van de Chianti het predicaat DOC (Denominazione di Origine Controllata) gekregen.

De Chianti is niet alleen een gebied dat bekend staat om de wijnen. Het is ook een streek waar je kunt rijden over de vele slingerweggetjes. Rijd langs de wijnranken, de heuvels op en geniet van de geuren van de Chianti.

Arezzo

Ten oosten van de Chianti ligt de provincie Arezzo. Kenmerk van de Arezzo is de vier valleien: de Casentino, Valdarno, Val di Chiana en Valtiberina.

De vlaktes in de Arezzo worden gebruikt voor de landbouw. De Val di Chiana is hierdoor bekend geworden om haar Chianina-runderen. Dit runderras zorgt voor heel mals vlees. Dit vlees wordt gebruikt voor de authentieke bistecca alla fiorentina.

De stad Arezzo was en is een belangrijke handelsplaats voor goud, juwelen en antiek. De maandelijkse antiekmarkt is erg populair. Mensen komen hier van ver op af.

Cortona

Cortona is een gebied dat steeds meer in trek komt bij de toeristen. De toeristen hebben hier de prachtige romantische, steile steegjes met het indrukwekkende uitzicht over het Trasimeno-meer ontdekt.

De stad Cortona kent een belangrijk museum over de Etrusken. Hier vindt elk jaar, in juli of augustus, het Festival del Sole plaats. De stad veranderd tijdens deze periode in een burcht van geschiedenis, kunst, muziek en gastronomie.

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!