Agriturismo Chianti-streek

Waarom ToscaneTips?

  • Dé Toscane-specialist 
  • Altijd de beste prijs
  • Divers aanbod
  • Telefonische klantenservice 

 

Wil je meer leren over wijnen? Dan zit je in Toscane goed. Deze Italiaanse streek staat bekend om de vele wijngaarden en hier zijn verscheidene wijnmakerijen die je kunt bezoeken. Wil je je nog meer verdiepen in Toscaanse wijnen? Bezoek dan de Chianti-streek. Hier verbouwt men de Chianti wijn, wat toch wel een van de beroemdste Italiaanse wijnen is. Bovendien kun je bij de vele agriturismi in de buurt ook nog eens overnachten tussen de druiven.

Vind een agriturismo in de Chianti-streek

Persoonlijke reisinspiratie voor de Chianti-streek

Meer reisinspiratie >

Top 5 activiteiten in de Chianti streek

De Chianti streek is wereldwijd vooral beroemd vanwege de heerlijke wijnen, maar er is zoveel meer dan dat. Al staat buiten kijf dat die wijnen uit deze mooie regio van de buitencategorie zijn. Het is natuurlijk niet zomaar dat er over de hele...
lees verder >

Top 4 restaurants in de Chianti streek

In de Chianti streek vind je voornamelijk Middeleeuwse dorpjes, wijngaarden en veel heuvels met uitgestrekte natuur. Het hoogste punt van Toscane bevind zich ook in deze prachtige streek. Enkele prachtige dorpjes, die zeker het bezoeken waard...
lees verder >

De mooiste dorpjes van de Chianti-streek

Een prachtig uitzicht van een eindeloos landschap met groene heuvels, zoals in Chianti vind je bijna nergens. Laat je betoveren door de geweldige schoonheid van de Chianti-streek Er zijn olijven en wijngaarden, ommuurde steden en...
lees verder >

De Chianti wijn: een wereldberoemde Italiaanse wijn

Het Italiaanse Chianti staat bekend om haar adembenemende landschappen, maar vergeet ook vooral de Chianti wijn niet. De populariteit van Chianti is zeker ook te danken aan de wereldberoemde Italiaanse wijnen die hier vandaan komen....
lees verder >

San Quirico d'Orcia, het hart van de Val d'Orcia

Het zuiden van Toscane is een prachtig gebied waar ontzettend veel te zien en te beleven valt. Als je op zoek bent naar een centrale plek om bijvoorbeeld Montalcino en Pienza te ontdekken, is San Quirico een uitstekend optie. Het ligt precies...
lees verder >

Ronddwalen in de straatjes van Pienza

Een mooie lentedag. De zon straalt aan de blauwe hemel. We passeren de rood gekleurde velden met klaprozen afgewisseld met de groene velden vol graangewas dat als golven in de zee mee beweegt met de zachte wind. We zijn onderweg voor de lunch...
lees verder >

Agriturismo midden in de wijnstreek van Toscane

Agriturismo is een welbekende term in Italië. Het woord is een samenstelling van het Italiaanse agriculture en turismo. Toeristen kunnen dan verblijven op een authentieke Italiaanse boerderij die nog deels in werking is.

Zoek je een agriturismo in de Chianti-streek? Dan heb je kans dat het boerenbedrijf een wijngaard betreft. De gastheer of gastvrouw maakt het zijn of haar gasten graag naar de wens. Ze bieden dan ook vaak rondleidingen aan en vertellen met liefde meer over hun bedrijf. Op naar de Chianti-streek dus!

De Chianti-streek is een wereldberoemd wijnbouwgebied

De Chianti is niet alleen een bekende wijn, maar de Chianti is ook een Toscaanse streek. Het oord bevindt zich tussen de steden Arezzo, Florence en Siena. In het beroemde wijnbouwgebied vind je vele sfeervolle dropjes waar je even behaaglijke agriturismi tegenkomt.

Enkele steden die het bezoeken zeker waard zijn, zijn Colle Val D’Elsa, Castellina in Chianti en Baberino Val d’Elsa. Stuk voor stuk zijn ze allen sfeervol en hebben hun unieke charme. Vergeet ook zeker niet het stadje Greve in Chianti, deze plaats wordt ook wel de poort naar Chianti genoemd.

Laat je onderwijzen over de Chiantiwijn

Je trekt natuurlijk niet naar de Chianti-streek om je niet te laten onderwijzen over de wijn. De wijnboeren nodigen je graag uit op hun domein. Ze vertellen je met liefde meer over de wijn en de druif waar het van wordt gemaakt: de Sangiovese druif.

Chiantiwijn wordt al sinds de dertiende eeuw gemaakt, al smaakte de wijn toen nog niet al te best. Inmiddels is er door de jaren heen veel veranderd en is de Chianti ontwikkeld tot een topwijn. Het is een zwaardere, droge rode wijn met een hoge zuurgraad. Wellicht zegt dat je niet zoveel, maar het betekent dat deze wijn heerlijk smaakt bij eten.

De Italianen drinken het graag bij rode sauzen en rood vlees. Daarnaast wordt de Chianti wijn altijd bestempeld met het DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), dit betekent dat de wijn van de hoogste kwalificering is. Wat dit precies inhoudt? Een wijnboer vertelt je er graag meer over tijdens een rondleiding over zijn terrein.

Niet alleen is de Chianti-wijn heerlijk, ook de flessen zijn prachtig, ze worden namelijk vaak in mandflessen verkocht. Alleen al om de mand zou je een flesje kopen en meenemen naar huis. Ben je niet zo’n fan van rode wijn?

Ook dan is een bezoekje aan de Chianti-streek de moeite waard. In de regio worden namelijk ook witte druiven verbouwd die zich perfect lenen voor witte wijn. Wijnbouwers begonnen met het maken van witte wijn nadat er in de zomer vaker vraag kwam naar een lichtere wijn.

Tot rust komen in een agriturismo

Er valt genoeg te bekijken en bezoeken in de Chianti-streek. Maar hoe zit het met een beetje tot rust komen? Om ook nog te kunnen relaxen kun je terecht bij de vele agriturismi in de omgeving.

De slaapkamers zijn comfortabel en gezellig en de tuinen bij het verblijf zijn uitgerust met een terras waar je kunt ontspannen en met een beetje geluk bevindt zich er ook een zwembad waar je lekker kunt ronddobberen tijdens een warme dag. Gastheren en gastvrouwen willen dat jouw verblijf een memorabele wordt. Menigeen biedt daarom excursies, kookworkshops of andere cursussen aan.