Zoek & Boek

Bargello

Voor de kunstliefhebbers is het Bargello museum een absolute must. Dit bekende museum in het centrum van Florence is een meesterwerk van beeldhouwwerken uit de renaissance.

Het Bargello museum is ondergebracht in het middeleeuwse Palazzo del Bargello. De Bargello werd in 1255gebouwd. Eerst als burgemeesterszetel en later als gerechtsgebouw.

De vader van Arnolfo di Cambio- genaamd Jacopo di Lapo -is de ontwerper van de Bargello.

Bargello

De toren bereikt een hoogte van 54 meter en is daarmee een indrukwekkend paleis. Het paleis bestaat uit meerdere wooneenheden en lagen. Op de binnenplaats zie je de wapenschilden van de verschillende stadswijken die vroeger de podesta vormden.

Vroeger was het Bargello museum een van de meest beruchte gevangenissen van Florence. In dit paleis deinsden ze niet terug voor martelingen en ophangingen.

In 1859 is de Bargello helemaal opnieuw ingericht naar de wensen van Jacopo di Lapo en beschikt het paleis misschien wel over de meest schitterende collecties beelden van heel Italië.

In de Bargello kunt u prachtige sculpturen bezichtigen van Florentijnse beeldhouwers. De sculpturen van Michelangelo bijvoorbeeld, of de meesterwerken van Baccus, Tondo Pitti en David-Apollo.

De wereldberoemde beeldhouwer Donatello heeft in het Bargello twee fantastische David standbeelden staan. Ook Brunelleschi en Ghiberti bezitten hier prachtige reliëfs.

Naast de beelden beschikt het Bargello een collectie van keramische voorwerpen, tapijten, ivoor, zilver en munten. En de prachtige collecties van brons, marmer en terracotta nemen u mee in het verleden.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!