Zoek & Boek

Basilica di San Lorenzo

Gelegen aan het gelijknamige plein bevindt zich een prachtige historische kerk. Deze Basilica di San Lorenzo is gebouwd in de 15e eeuw van een ontwerp van Filippo Brunelleschi.

De kerk was een eigendom van de Medici familie. Veel mensen vanuit de Medici zijn ook begraven in deze kerk.

De buitenkant van de kerk geeft een vertekend beeld, dit is niet zo indrukwekkend als sommige andere kerken in Toscane. De binnenkant daarin tegen is zeer indrukwekkend. Dat kan ook bijna niet anders met grote namen zoals Donatello en Michelangelo die hier meesterlijke werken hebben achtergelaten.

Basilica di San Lorenzo

De bouw van de Basilica di San Lorenzo startte in 1420 naar een ontwerp van Brunelleschi. Twee jaar eerder in 1418 moest er voor de bouw van de kerk een hele stadswijk worden afgebroken.

Door een gebrek aan geld heeft Brunelleschi de kerk zelf nooit kunnen voltooien. Uiteindelijk heeft Antonio Manetti de kerk naar eigen ontwerp in 1446 verder afgemaakt. Alleen de ruwe voorgevel van de kerk is niet afgewerkt.

Binnenin de kerk is het plafond verdeeld in vakken. In het midden van de vakken zie je het familiewapen van de Medici familie. In 1640 heeft Tacca verschillende inspirerende bronzen beelden gemaakt.

Ook krijg je een prachtig beeld van de Bijbelse verhalen. Het verhaal van de schepping en de doodzonde is een indrukwekkend beeld om te zien.

Het interieur in renaissance stijl is indrukwekkend en elegant afgewerkt. Witte muren en grijze zuilen zorgen voor een prachtige sfeer in de kerk. Naast het marmeren versierde altaar bevinden zich twee bronzen preekstoelen. De reliëfs op de preekstoelen stellen scenes voor uit de opstanding en het leven van Christus.

In het klooster van de kerk kan je de Biblioteca Medicea Laurenziana bewonderen. Het ontwerp van deze ruimte werd gedaan door Michelangelo. Door velen wordt deze ruimte beschouwd als het beste op het gebied van de architectuur.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!