Zoek & Boek

Galleria dell’Accademia

In 1561 is het Galleria dell’Accademia museum opgericht door de drie kunstenaars Giogio Vasari, Bronzino en Ammanati. Het museum, vol met schilderijen en beelden, was bedoeld voor de studenten.

Dit museum is gehuisvest in het oude Ospedale di San Matteo, een voormalig ziekenhuis. De Galleria dell’Accademia is op dit moment misschien wel het meest beroemde kunstmuseum in Toscane en van Italië.

Een bezoek aan Florence is daarom, zonder deze beroemde galerie te bezichtigen, niet compleet. Je kunt er beter vroeg bij zijn. Voordat het museum om half negen opengaat staat er al een lange rij voor de ingang aan de Via Ricasoli.

Galleria dell’Accademia

Het David kunstwerk van Michelangelo is zonder twijfel het populairste kunstwerk van dit historische museum. Het meesterwerk van Michelangelo is gemaakt tussen 1502 en 1504. Het sterke lijfelijke beeld staat symbool voor trots en sterkte van Pier Soderini’s Republiek. Vol zelfvertrouwen om de reus Goliath te verslaan.

Ook het beeld van Mattheus en de Slaven van Michelangelo is een indrukwekkende verschijning. Deze beelden staan symbool om de gevangenschap van de kunsten te illustreren na de dood van Julius.

Naast de David kan je nog veel meer kunstwerken van de wereldberoemde Michelangelo bewonderen, zoals de Pieta di Palestrina. Ook grootheden zoals Ghirlandaio, Filippo Lippi, Perugino, Botticelli en Giambologna hebben hier hun kunstwerken achtergelaten.

Op de tweede verdieping van de Galleria dell’Accademia kan je een prachtige verzameling schilderijen bewonderen uit de 13e tot 16e eeuw. Ook een verzameling van historische muziekinstrumenten zijn hier te bezichtigen.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!