Zoek & Boek

Giardino di Boboli

De Giardino di Boboli is een tuin met een grootte van maar liefst 10 hectare. Je ziet grotten, standbeelden, fonteinen en het koffiehuis van del Rosso uit 1775.

Wie van kunst houdt is de Giardino di Boboli route een absolute aanrader. De Boboli-tuinen – gevestigd achter de Palazzo Pitti in Florence – is in de 16e eeuw aangelegd voor Eleonora van Toledo, de echtgenote van Cosimo I de’ Medici.

De ontwerper van de tuin is Niccolo Percoli. Niccolo Percoli overleed in 1950, waarop Bartolomeo Ammanati het ontwerp verder heeft afgemaakt.

Giardino di Boboli

De Boboli-tuin is misschien wel de indrukwekkendste tuin van Toscane. Met een prachtige combinatie tussen natuur en kunst. Het heeft alles wat je van een tuin verwacht.

Elk jaar trekt deze tuin meer dan 800.000 bezoekers en daarmee is de Giardino di Boboli een van de meest bezochte tuinen ter wereld. De Italiaanse tuin is een waar openluchtmuseum waar je een kijkje krijgt in het Romeinse rijk.

Je kunt langs de paden mooie fonteinen, tempels en grotten bezichtigen. In de loop van de eeuwen kwamen er tal van historische kunstwerken te staan, zoals De Grotta Grande. Dit is een indrukwekkende grot, ontworpen door Buontalenti. De grot met ruwe stenen waaruit allerlei dieren proberen te ontsnappen is zeker een bezoekje waard.

De Boboli tuinen zijn makkelijk te bereiken en is onder de toeristen enorm populair. Ook is het erg romantisch. De kleurrijke bloemen en al de laantjes zorgen ervoor dat je beschut ergens kan zitten.

Vanaf veel plaatsen kunt u over de stad kijken, wat resulteert in spectaculaire uitzichten.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!