Zoek & Boek

Grote Synagoge van Florence

Een indrukwekkend staaltje werk. Om deze blauwgroene koperen koepel – die overal bovenuit steekt – kan niemand heen. Het is de koepel van de grote synagoge.

De grote synagoge of anders gezegd, de Joodse tempel, ligt in het hart van Florence in de Via Farini. De groene koperen koepel is een beroemd punt van het stadsbeeld. Het kleurrijke gebouw staat bekend als de grootste synagoge van Europa.

1874 werd er begonnen met het bouwen van de Grote Synagoge. In een periode van 8 jaar is de Grote Synagoge voltooid. De indrukwekkende Moorse stijl van de synagoge was voor de joden een periode van grote vrijheid.

Grote Synagoge van Florence

De wereldberoemde architecten Marco Treves, Mariano Falcini en Vincenzo Micheli hebben het ontwerp gemaakt van de Grote Synagoge. De bouwkosten bedroegen maar liefst een miljoen lire.

Bij binnenkomst tref je een prachtig interieur aan vol met rijkelijk versierde fresco’s en mozaïeken. De balkons zijn verstevigd met moorse bogen en indrukwekkende marmeren pilaren.

In de goed verlichte synagoge staan prachtige decoratieve motieven van Giovanni Panti. Stuk voor stuk betoverende schilderijen. Op de muren zie je gebrandschilderde ramen en smeedijzeren hekken, versierd met zevenarmige kandelaren.

Op de derde verdieping van de Grote Synagoge vind je een klein museum. Rituele voorwerpen, kledingstukken kunt u hier onder andere bezichtigen.

Door een grote overstroming van de rivier de Arno hebben zijn veel schatten verwoest in de synagoge. Het water stond maar liefst twee meter hoog en hebben negentig van de honderdtwintig Thora-rollen zwaar beschadigd. Dit is niet uit te drukken hoeveel dit in waarde heeft gekost voor de grote synagoge.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!