Zoek & Boek

Mercato Centrale di San Lorenzo

Gelegen in het hart van de wijk San Lorenzo bevindt zich de bekende markt genaamd het Mercato Centrale. Sinds 1874 is deze overdekte markthal een gezellige plek waar je veel vers vis, vlees, brood en banket, kaas, groenten en fruit kunt kopen.

Het gebouw is gemaakt van glas en gietijzer en is ontworpen door Giuseppe Mengoni. Mengoni is een wereldberoemde architect die in Milaan ook de galerij Vittorio Amanuele heeft ontworpen. Vroeger werd deze markt gebruikt voor moderne materialen zoals metaal, glas en gietijzer.

Mercato Centrale di San Lorenzo

De Mercato markt is heel divers, van luxe tot minder luxe. Broodjes, vlees- en groenten, salades met mozzarella en tomaat, gebakjes, koffie, pasta’s, pizza’s, wijnen worden hier allemaal verkocht. De producten zijn allemaal veilig aangezien ze aan verschillende eisen moeten voldoen.

Om 10.00 uur opent de markt en komen er mensen in grote getallen hun inkopen doen. De markt sluit vervolgens pas om 12 uur ’s nachts.

Daarnaast kan je ook heerlijk eten op de bovenste verdieping van de Mercato markt. Deze verdieping is in korte tijd omgebouwd tot een heerlijk voedsel paradijs. De Nerbone is de meest bekende eettent van de Mercato markt. Dit bekende tentje staat garant voor een overheerlijke maaltijd waarvan je zeker gaat smullen.

Ook kan je kiezen voor genoeg andere tentjes. Of je nu zin hebt in een verse pizza, een glas wijn, vis, sushi, gefrituurd of pasta, je vindt het hier allemaal.

De Mercato Centrale di San Lorenzo is voor iedereen makkelijk te bereiken en daarom dus aangenaam druk. Naast het vele eten en lekkernijen wat er verkocht wordt zie je ook voldoende andere kraampjes. Bijvoorbeeld kraampjes waar leer, kleding en souvenirs worden verkocht. Of kraampjes waar ze Venetiaanse maskers verkopen.

Voor de marktleiders zijn de toeristen een prooi. Ze zullen je zeker proberen over te halen iets te kopen. Laat je niet afleiden door sommige hoge prijzen want dit zijn de oplichters. Over het algemeen zijn de prijzen zelfs goedkoper dan elders in de stad.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!