Zoek & Boek

Palazzo Medici-Riccardi

Als je naar Florence gaat, moet je absoluut het Palazzo Medici-Riccardi monument bezoeken. Dit paleis geeft een waanzinnig beeld weer op het gebied van kunst, politiek en wereldlijke gebeurtenissen.

De geschiedenis van de Palazzo Medici-Riccardi geeft je een duidelijk beeld van de ontwikkelingen van Florence. Het paleis ligt dicht bij de kerk Basilica San Lorenzo.

In de 15e eeuw is dit waanzinnig paleis gebouwd door Michelozzo in opdracht van de Medici. De schitterende robuuste uitstraling zal je verbazen.

Palazzo Medici-Riccardi

Het paleis beschikt over drie verdiepingen, rond een grote binnenplaats. De robuuste uitstraling van de benedenverdieping is verbazingwekkend. Hier zie je zeer zware, ruw gehakte blokken van natuurstenen.

In de binnenplaats bevinden zich hoge zuilengalerijen met beelden vanaf de 16e eeuw. De muren van de kapel zijn schitterend versierd met fresco’s van Benozzo Gozzoli. Met als belangrijkste fresco de Optocht van de drie Koningen. Hij geeft deze fresco prachtig weer in het Toscaanse landschap rond Florence. De groep op de fresco is niet het begin van onze jaartelling, maar van de 15e eeuw.

Rondom de binnenplaats zie je ook schitterende arcaden met daarboven een zone met elegante tweelingvensters. Daarboven is een fresco versierd met medaillons door Bertoldo. Bertoldo was een leerling van de wereldberoemde Donatello.

Op de eerste verdieping kan je een rijkelijke zaal bezichtigen van Luca Giodano. Het plafond heeft een fresco van de Apotheose van de tweede Medici-dynastie van Luca Giodano. Deze galerij is gebouwd aan het eind van de 17e eeuw.

Hoe hoger je in de Palazzo Medici-Riccardi komt hoe eleganter het wordt. De grote ramen zijn op de eerste verdieping bijvoorbeeld veel fijner en fraaier afgewerkt. De tweede etage heeft glad uitgewerkte muren en nog grotere ramen.

Als je een beeld wil krijgen hoe het paleis in de 17e eeuw is verbouwd moet je een kijkje gaan nemen in de Galleria, de barokke loggiazaal. In deze zaal krijg je een beeld hoe dit allemaal precies in zijn werk is gegaan. Overigens is dit ook een schitterende zaal beschilderd door Luca Giodano met een scene die de Apotheose van de Medici voorstelt.

In 1659 verkocht de Medici het Palazzo Medici-Riccardi aan de Riccardi en zei lieten het verder uitbreiden aan de Noordzijde. In 1814 hebben de Medici door gebrek aan geld het moeten verkopen aan de staat.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!