Zoek & Boek

Palazzo Pitti

Het Palazzo Pitti is het meest pompeuze gebouw van Florence.

In de periode 1440-1458 is dit prachtige paleis ontworpen door Brunelleschi. Dit paleis is in vier eeuwen gebouwd en is steeds verder uitgebreid tot een waar kunstwerk. Dit kunstwerk is gebouwd aan de zuidkant van de rivier de Arno, vlakbij de Ponte Vecchio.

Met zijn 32.000 vierkante meter is het Palazzo Pitti het grootste paleis in Florence. Het paleis beschikt over een voorgevel van maar liefst 200 meter lang.

Palazzo Pitti

Achter de Palazzo Pitti bevinden zich de Boboli-tuinen. Deze tuinen zijn een wereldbekende plek om naartoe te gaan. Dit kan uitstekend gecombineerd worden met het Palazzo Pitti paleis.

Het paleis bezit veel diverse kunstcollecties waaronder schilderijen, keramische kunstwerken, beelden, porselein en een kostuum galerij.

De muren en kamers geven je een middeleeuws gevoel om helemaal in weg te dromen. Tegenwoordig is het paleis zo ver uitgebreid dat het over een aantal musea beschikt. Het Musea del Porcellane – in het Casino del Cavaliere – is een prachtig porseleinmuseum.

De overige musea kun je bereiken via het binnenplein. In het Museo degli Argenti vind je prachtige sieraden en altaarstukken in goud en zilver. Het is een kamer vol rijkdom.

In de Galleria Palatina kun je wereldberoemde schilderijen van Titiaan, Rafael en Boticelli bewonderen.

Aansluitend aan de galerij kom je in de Appartmenti waar je de historisch oude slaapkamers van de Medici familie kunt bezichtigen. Hier hangen verschillende indrukwekkende beelden en schilderijen.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!