Zoek & Boek

Palazzo Vecchio

Dit historische paleis is in de 13e eeuw gebouwd. Met een indrukwekkende toren die 94 meter hoog is en de hoge muren is de Palazzo Vecchi een echte publiekstrekker.

Tegenwoordig dient de Palazzo Vecchio als het stadhuis van Florence. Het gebouw heeft in de afgelopen eeuwen veel namen gehad, zoals Palazzo della Signoria en Palazzo Ducale. Uiteindelijk is er gekozen voor de Palazzo Vecchio, wat ‘Oud paleis’ betekent.

In de stijl van een Romaans fort is dit gebouw voor iedereen die in Florence komt een prachtig kunstwerk om te bezoeken.

Palazzo Vecchio

Arnolfo di Cambio, bekend als een wereldberoemde architect, is het brein achter de Palazzo Vecchio. In 1299 werd de eerste steen gelegd en in 1314 was de bouw voltooid van de Palazzo Vecchio.

Bij het paleis ziet u direct dat ze over de bouw secuur hebben nagedacht. Een indrukwekkend metselwerk, ramen in gotische stijlen en een prachtig dak geven het paleis een zachte en Romaanse uitstraling.

Binnenin het paleis is de Salone dei Cinquecento zaal het bezoeken waard. Hier vind je onder andere fraaie kunstwerken van Michelangelo en Leonardo da Vinci. Ook ziet u rijkelijke sculpturen en indrukwekkende en betoverende plafondschilderijen.

Ontdek het paleis van binnen en u zult de sfeer van het paleis ervaren. Beelden en beroemde verhalen die in de historie hebben afgespeeld zijn hier te bewonderen.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!