Zoek & Boek

Piazza della Repubblica

Het Piazza della Repubblica staat bekend in Florence als een enorme markt met een groot assortiment in groenten, fruit, vis en vlees. Als je in Florence bent moet je zeker deze markt bezoeken.

In de negentiende eeuw zijn de Mercato Centrale en de Sant’Ambrogio markt ontwerpen door architect Giovanni Mengoni.

Drie meter onder de Mercato Vecchio liggen overblijfselen van het oude Romeinse rijk, hier kruisten de cardo en de decumanus elkaar. In de 14e eeuw kon je nauwelijks over het plein lopen door de enorme drukte.

Piazza della Repubblica

Vroeger werden er vooral kippen, kalfsvlees, uien, knoflook en preitaarten verkocht. Ook was de markt een ontmoetingsplek voor handelaren, bedelaars, boeren en huisvrouwen die hun boodschappen insloegen. Deze markt staat vol met historische verhalen en anekdotes.

In de overdekte Sant’Ambrogio markt kom je veel vlees, vis en kaas tegen. Als je over deze markt loopt moet je stevig in je schoenen staan want de marktlui proberen je op allerlei manieren over te halen om iets te kopen.

Naast deze overdekte markten vind je ook veel straatmarkten. De straatmarkten worden vaak in de ochtend gehouden. Grote vrachtwagens parkeren op een grote parkeerplaats en stallen hun waren uit.

Hier wordt niet alleen etenswaren zoals groenten en fruit verkocht, maar ook kledingstukken en huishoudelijke artikelen. Daarnaast kun je genieten van culinaire wijnen, olijfolie, granen, peulvruchten, honing en nog veel meer.

Zo heb je veel kraampjes met etenswaren. Maar ook huishoudelijke producten zoals kookgerei en kleding. En tot slot natuurlijk het kraampje waar je het welbekende porchetta broodje kunt kopen.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!