Zoek & Boek

Piazza della Signoria

Het Piazza della Signoria is misschien wel het bekendste en populairste plein van Florence. Dagelijks wemelt het er van de mensen.

Het plein heeft in de geschiedenis verschillende namen gehad zoals Piazza dei Priori en Piazza dei Signori. Tijdens de periode dat Cosimo I aan de macht was heette het Piazza del Granduca en behield deze naam tot 1859 omdat de Grand Duchy toen instortte.

Uiteindelijk draagt het plein de huidige naam Piazza della Signoria en raad ik je zeker aan dit plein te bezoeken. Het plein biedt veel gezelligheid en daarnaast is de Palazzo Vecchio hier ook te bezichtigen.

Piazza della Signoria

Wanneer je midden op het plein staat ervaar je een stuk geschiedenis van Florence. Hierom is de Piazza della Signoria ook het politieke en historische hart van Florence.

De eeuwenoude verhalen wat je kan beschouwen op de Piazza is daarom een plek vol cultuur, geschiedenis en geheimen. Twee prachtige leeuwen houden toezicht op de trappen van de loggia ,kenmerkend van marmer.

De leeuwen zijn een symbool voor de stad Florence en geven de macht weer van de Medici. In 1598 heeft Flaminio Vacca een leeuw prachtig ontworpen. De andere leeuw is afkomstig vanuit de Romeinse Oudheid.

De vele standbeelden die te vinden zijn op het plein zijn indrukwekkend om te zien. Zo is het Judith en Holofernes een symbolisch beeld van de overwinning van de deugd en de ondeugd. Judith staat boven de verslagen Holofernes met een zwaard in haar rechterhand. Holofernes light op de grond aan haar voeten.

Een ander beeld wat indrukwekkend van stuk is De zoete wraak van de Medici. Dit beeld moest een waarschuwing zijn aan de onderdanen. Het beeld gaat over de mythologische held Perseus nadat hij Medusa onthoofd had.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!