Zoek & Boek

Piazza Michelangelo

De Piazza Michelangelo is een van de bekendste pleinen van Florence. Met een prachtig uitzicht op de Santa Maria del Fiore, Uffizi, Santa Croce en het Palazzo Vecchio is dit plein een absolute aanrader om te bezoeken.

Dit plein ligt op een heuvel, 100 meter boven de rivier de Arno. In 1869 is het Piazza Michelangelo plein gebouwd in opdracht van Vittorio Emanuele I. Destijds was Vittorio Emanuele I de koning van Italië. In dezelfde tijd werd ook een 8 km lange Viale dei Colli aangelegd tussen het plein Porta Romana en de brug Ponte San Niccolo.

Piazza Michelangelo

Het Piazza Michelangelo plein was tussen 1890 en 1935 goed te bereiken met een tramlijn. Vanaf dit plein krijg je weer een waar beeld van hoe mooi Florence is. Voor vele mensen in Toscane is dit het mooiste plein waarover je een zicht krijgt van de belangrijkste monumenten van de stad.

Op het plein hoeft u zich niet te vervelen. Veel kraampjes en gezellige barretjes en restaurantjes vind je hier in overvloed. Midden op het plein kun je de bronzen replica Michelangelo bewonderen. Dit wereldbekende beeld is bedoeld als gedenkteken aan Michelangelo. Een van de bekendste en grootste kunstenaars uit de renaissance.

Onder de verliefde koppels is dit plein ook interessant. Bij een zonsondergang heb je een prachtig uitzicht waar je samen helemaal in weg kunt smelten. Daarnaast kijk je vanaf bovenaf op een prachtig verlichte binnenstad.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!