Zoek & Boek

Ponte Vecchio

De oude brug, of anders gezegd de Ponte Vecchio, is een belangrijk historisch monument in Florence. In 1117 en 1333 is deze brug verwoest en herbouwd.

Deze brug met een prachtig uitzicht is een van de meest gefotografeerde plekken van Florence. Vanaf de brug heb je een spectaculair uitzicht over Florence. De torens, winkeltjes en groene heuvels geven je een warm Italiaans gevoel.

De wereldberoemde brug – die over de Arno ligt – is een van de meest romantische plekjes van Florence. Met de prachtige uitzichten, gezellige winkeltjes en mooie beelden waan je je helemaal terug in de Middeleeuwen.

Ponte Vecchio

Vroeger stonden er vooral groenteboeren, slagers en heel veel viswinkels op de brug. Tegenwoordig zijn veel winkeltjes weg omdat het veel stank veroorzaakte. Daarvoor in de plaats mochten alleen goudsmeden en juweliers hun winkel op de brug openen. Vele winkeltjes zijn eeuwen oud en zien er gezellig uit.

Wie goed oplet vindt boven de winkels aan de oostzijde van de brug een geheime gang, genaamd de Corridoio Vasariano. De gang is gebouwd in opdracht van Cosimo I. Deze Medici heerser kreeg genoeg van de stank op de brug en hij wilde met zijn familie een veilige oversteek en niet tussen de gewone mensen lopen. Daarom liet hij de geheime gang bouwen.

De gang – met een schitterende kunstcollectie – beschikt over een enorm vermogen waar u stijl van achterover zult vallen. Met bijna achthonderd zelfportretten van wereldberoemde namen, zoals Rembrandt, Titiaan, Bermini, Canova, Chagali en Rubens is ditmisschien wel de indrukwekkendste geheime gang ter wereld.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!