Zoek & Boek

San Miniato al Monte

Op een heuvel buiten het centrum van Florence kun je de prachtige San Miniato kerk bewonderen. Elke ochtend om 05.30 uur kan je Gregoriaans gezang beluisteren. Het is absoluut een must om op het hoogste punt van de heuvel te gaan staan waar je een prachtig zicht krijgt op het historische centrum van de stad.

De kerk werd in 1015 gebouwd op de plek van het graf van de heilige Minias. Minias was een christelijke martelaar die op deze heuvel, niet ver van de Piazzale Michelangelo, onthoofd werd.

San Miniato al Monte

Vanuit het centrum is de kerk door de groen-witte facade al te zien. Door de eeuwen heen is de San Miniato onveranderd gebleven wat tegenwoordig een historische waarde brengt.

Het witte marmer komt uit Carrara en het groene uit het Prato. Op de facade zie je een prachtige bronzen adelaar met een knot wol, dit geeft een symbool weer van de Calimala. Tijdens de 13e eeuw is er een schitterende mozaïek met de afbeelding van Christus, de Heilige Maagd en Sint-Minias aan de gevel toegevoegd.

De schitterende groene voorgevel van wit en groen marmer stamt uit 1090. Pas in 1523 is in opdracht van Michelangelo begonnen met het bouwen van de zware klokkentoren. Helaas is de klokkentoren nooit voltooid.

Vergeleken met andere kerken is de San Miniato van buitenaf de meest versierde kerk van Florence. Het middeleeuwse interieur binnen in de kerk valt meteen op, met toevoegingen uit de Renaissance periode is dit schitterend om te zien.

Langs de wanden zie fresco’s op de muren uit de 14 e en 15 e eeuw. Het plafond wordt ondersteund door een houten dakstoel en in de vloer zie je versierde marmeren symbolen van dierenriemen en vele graftombes. En vergeet niet de prachtige marmeren preekstoel van de 12 de eeuw die je aan het begin van het koor kunt bewonderen.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!