Zoek & Boek

Santa Croce

De Basilica di Santa Croce is een eeuwenoude historische kloosterkerk gelegen in Florence. De Santa Croce is de grootste fanciscaner kerk ter wereld gebouwd. De kerk is 114,45 meter lang.

Grootheden zoals Michelangelo, Galileo, Rossini en Machiavelli hebben hun eerbetoon in deze prachtige kerk achtergelaten.

De kerk staat vooral bekend vanwege de zestien kapellen en de gotische stijl. Daarnaast beschikt de Santa Croce over vele grafmonumenten van onder andere de hierboven genoemde zonen van de stad.

Santa Croce

De kerk was vroeger een geliefde plaats voor grootschalige evenementen zoals paardenraces en toernooien.

In 1294 zijn een groep monniken begonnen met het bouwen van de kerk. Na 148 jaar was de bouw voltooid. In 1863 is de voorgevel van de toren vernieuwd. In de vloer liggen maar liefst 276 grafstenen, het ene grafmonument is nog indrukwekkender dan het andere.

Naast het Heilige Kruis vindt u in Santa Croce ook twee schitterende kruisbeelden. Eén beeld dateert uit de dertiende eeuw door Cimabue. Het andere kruisbeeld hangt in de Bardikapel en is gemaakt door Donatello.

Naast de prachtige beelden kunt u ook wereldberoemde schilderijen van Giotto en Agnolo Gaddi bewonderen. De schilderijen geven u een indrukwekkend beeld van schitterende oorlog scenes, wonderen en vooral ook veel prachtig geklede figuren.

Wie een historisch gevoel wil beleven krijgt geen spijt van een bezoek aan de Santa Croce.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!