Zoek & Boek

Santa Maria Novella

De kloosterkerk van de dominicanen is eeuwenoud en gelegen in Florence. De wereldberoemde architecten Sisto en Ristoro zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de Santa Maria Novella kerk. Leon Battista heeft de voorgevel gebouwd in het jaar 1470.

De kerk staat bekend om zijn gotische stijl en dat is zichtbaar in de lagere delen van de facade. Links van de kerk bevinden zich de kloostergangen. Rechts van de kerk zie je de Rucallai kapel. In de Rucallai kapel kun je een sculptuur van Madonna en Kind, ontworpen door Nino Pisano bewonderen. Een prachtig staaltje geschiedenis is de Santa Maria Novella kerk.

Santa Maria Novella

De tweede kapel aan de rechterkant heet de Bardi en was de rustplaats van Duccio da Boninsegna. Deze kapel is prachtig versierd met schilderingen van Filippino Lippi en sculpturen van Benedetto da Maiano. Ook kun je de prachtig beschilderde Spaanse kapel en de macabere kloosters van de doden bezichtigen.

Binnenin de Santa Maria Novella kerk kun je in het museum nog veel meer belangrijke fresco’s vinden. De muren zijn bedekt met levendige fresco’s. Aan de noordwand kan je de beroemde fresco van Johannes de Doper bezichtigen. In het noordelijke zie je fresco’s van Orcagna, Giotto en een prachtige terracotta van Giovanni della Robbia. In de Grondikapel bevindt zich het wereldberoemde crusifix van Brunelleschi.

De eerste kruisgang, genoemd naar de groene tinten van de fresco’s van Paolo Accello, de Capellone degli Spagnoli (kapel van de Spanjaarden) en vele andere levendige fresco’s aan de muren van het museum zijn verbazingwekkend.

In een andere zaal van het museum wat niet toegankelijk is voor publiek maar alleen voor de militaire school zie je frescofragmenten en liturgische gewaden uit de 16e en 17e eeuw.

Fantastisch om hier een stuk van de geschiedenis in te ademen.

Alle bezienswaardigheden in Florence

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!