Zoek & boek

Vliegen naar Florence

  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Vliegen naar Florence

Wanneer je van plan bent om de schitterende Toscaanse hoofdstad Florence te bezoeken en het idee van een lange autorit van zo’n 1.500 kilometer niet aantrekkelijk vindt, dan biedt het vliegtuig een ideaal alternatief. Vanuit Nederland zijn er meerdere opties om per vliegtuig naar Florence te reizen. Je kunt kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen en vluchtschema’s, die directe of indirecte routes naar de internationale luchthaven van Florence aanbieden. Deze vluchten zijn niet alleen tijdbesparend, maar bieden ook een comfortabele en efficiënte manier om deze prachtige Italiaanse stad te bereiken. Met een vliegreis vermijd je de vermoeienis en de stress van een lange autorit en begin je ontspannen aan je vakantie of zakenreis in het hart van Toscane.

Vluchten naar Florence
Waar wacht je nog op?

Boek direct een vliegticket

Skyscanner Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs

Populaire accommodaties in Florence

8 daagse fly drive Toscane en Umbrië

Florence binnenland - Florence

8-daagse fly-drive Hoogtepunten van Toscane

Florence binnenland - Florence

Tipologia Trilo 05 pax

Florence stad en omgeving - Florence

Tipologia Trilo 06 pax

Florence stad en omgeving - Florence

Tipologia Bilo 04 pax

Florence stad en omgeving - Florence

Signoria apartament

Florence stad en omgeving - Florence

Santa Croce

Florence stad en omgeving - Florence

Santa Croce

Florence stad en omgeving - Florence

San Felice

Florence stad en omgeving - Florence

Orcagna apartment

Florence stad en omgeving - Florence

Met het vliegtuig naar Florence

Je hebt verschillende mogelijkheden om vanuit Nederland met het vliegtuig naar Florence en Toscane te gaan. De twee belangrijkste luchthavens in Toscane zijn het vliegveld van Florence en dat van Pisa.

Daarnaast ligt het vliegveld van Bologna ook relatief dichtbij Florence. Je vlucht bij je vlucht bijvoorbeeld een auto huren en zo een fly-drive vakantie doen.

Aeroporto di Firenze-Peretola (Florence)

Het vliegveld van Florence heet officieel Firenze-Peretola, maar is ook vaak nog terug te vinden onder de (oude) naam Amerigo Vespucci. Het is een klein vliegveld met een enkele start- en landingsbaan, waardoor er minder internationale vluchten naar toe gaan dan andere vliegvelden in Italië.

Vliegveld Firenze-Peretola ligt net vlak buiten de stadsgrenzen van Florence en is daardoor de snelste vliegverbinding met deze stad. Met het openbaar vervoer ben je in een kwartier in het historische centrum, met de (huur)auto is het ongeveer tien kilometer rijden.

Vliegen vanuit Nederland naar Aeroporto di Firenze-Peretola

KLM en Allitalia vliegen dagelijks meerdere keren rechtstreeks vanaf Schiphol naar het vliegveld van Florence. Een vlucht uit Amsterdam met een overstap is ook mogelijk: dat is niet sneller, maar soms wel voordeliger dan een rechtstreekse vlucht.

Vanaf Rotterdam Airport heb je geen rechtstreekse vluchten naar Firenze-Peretola. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij(en) waar je mee vliegt, zul je met een indirecte vlucht van Amsterdam of Rotterdam naar Florence over moeten stappen in bijvoorbeeld Rome (Allitalia, KLM of Air France), Madrid (Iberia), München (Lufthansa) of Zürich (Swissair).

Vanuit Eindhoven gaan er ook geen rechtstreekse vluchten naar Florence, en aangezien vrijwel alle snellere vluchten met één overstap via Schiphol gaan, kun je beter direct in Amsterdam opstappen.

Woon je in het zuiden van Nederland, dan is vliegen vanaf Brussel ook een optie. Hier heb je weliswaar geen directe vluchten naar Florence, maar kun je wel via een overstap in bijvoorbeeld Rome, Lyon of Genève snel in Florence komen.

Aeroporto Galileo Galilei (Pisa)

De internationale luchthaven Galileo Galilei van Pisa ligt ruim 80 kilometer ten westen van Florence. Vanaf deze luchthaven rij je in een (huur)auto in ongeveer een uur naar Florence. Met het openbaar vervoer ben je ongeveer vijf kwartier onderweg.

Pisa Galileo Galilei is een veel groter vliegveld dan dat van Florence. en daardoor heb je ook meer mogelijkheden om vanuit Nederland hierheen te vliegen.

Vliegen vanuit Nederland naar Aeroporto Galileo Galilei

Vanaf Eindhoven Airport kun je met Ryanair op zaterdag (en in het hoogseizoen ook op zondag) rechtstreeks naar en van Pisa vliegen. Ryanair biedt ook rechtstreekse vluchten vanaf vliegvelden net buiten Nederland aan, bijvoorbeeld vanaf Brussel Charleroi en vanaf maart 2017 vanaf Düsseldorf Weeze.

Ook vanaf Schiphol kun je rechtstreeks in Pisa komen, want Transavia vliegt op drie dagen in de week (maandag, donderdag, zaterdag) direct naar dit vliegveld, en vliegt ook op dezelfde dagen weer terug naar Amsterdam. Vanaf Rotterdam Airport gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Pisa, maar moet je overstappen op bijvoorbeeld Rome of München.

Aeroporto Guglielmo Marconi (Bologna)

De stad Bologna ligt 100 kilometer ten noordoosten van Florence. Vanaf het internationale vliegveld van deze stad is het daardoor met de auto of het openbaar vervoerruim ruim vijf kwartier rijden naar Florence.

Vliegen vanuit Nederland naar Aeroporto Guglielmo Marconi

Vanaf Eindhoven Airport vliegt Ryanair op dinsdag, donderdag en zaterdag heen en weer naar Bologna. Deze maatschappij gaat vanaf 2017 op dezelfde dagen ook vanaf Düsseldorf Weeze rechtstreeks vliegen op Bologna.

Vanaf Schiphol kun je dagelijks rechtstreeks met KLM en Allitalia vliegen naar de internationale luchthaven van Bologna. Vanaf Rotterdam Airport kun je op bepaalde dagen met Lufthansa met een tussenstop in München naar Bologna vliegen.

Persoonlijk reisinspiratie voor Florence

Alle blogs

10 Dagtrips die je vanuit Florence kunt maken

Als je van plan bent om bij je volgende Italiaanse vakantie een aantal dagen in Florence...
lees verder

Auto huren Florence: onze tips

Ga jij binnenkort op vakantie naar Toscane? Dan ben je vast niet van plan om op...
lees verder

De meest fotogenieke plekken in Florence

Het prachtige heuvellandschap van Toscane verandert continu van kleur; wit in de sneeuwrijke winter, groen tijdens...
lees verder

Tips voor een dagje Florence

Als je meerdere dagen in Florence verblijft is een wandeling in de richting van de Santo...
lees verder

Reis als een pro met het openbaar vervoer in Florence

Op de bus, tram of trein stappen in een onbekende stad is altijd spannend. Hoe werkt...
lees verder

Tips voor een romantische stedentrip naar Florence

Glooiende heuvels, sprookjesachtige vergezichten, prachtige wijnranken, Italiaanse families aan lange tafels en knusse boerderijen tegenover imposante...
lees verder

Welk type reiziger ben jij?

Vragen en of opmerkingen?

Daisy helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie? Meer weten over verantwoord reizen in Toscane? Welke reisperiode is nu het best?

daisy toscanetips
Daisy Toscane expert
  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…