Als je de Toscaanse hoofdstad Florence wilt bezoeken, maar geen zin hebt om daarvoor 1.500 kilometer in de auto te zitten, dan is het vliegtuig een uitstekend alternatief vervoersmiddel. Vanuit Nederland kun je namelijk op verschillende manieren met het vliegtuig naar Florence gaan.

Reistips Uitgelichte vliegvakanties in Florence

Club Hotel Florence

Club Hotel Florence

Club Hotel Florence is een 4 sterren accommodatie gelegen in Florence in Italië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 6.0. Club Hotel Florence beschikt over de volgende faciliteite...

Hotel Paris Florence

Hotel Paris Florence

Hotel Paris Florence is een 3 sterren accommodatie gelegen in Florence in Italië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 7.9. Hotel Paris Florence beschikt over de volgende facilitei...

Kraft Hotel Florence

Kraft Hotel Florence

Kraft Hotel Florence is een 4 sterren accommodatie gelegen in Florence in Italië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 7.6. Kraft Hotel Florence beschikt over de volgende facilitei...

Home Hotel Florence

Home Hotel Florence

Home Hotel Florence is een 4 sterren accommodatie gelegen in Florence in Italië. Home Hotel Florence beschikt over de volgende faciliteiten: airco, fitness, parkeerplaats, kluisje, kleinschalig, rolst...

Topattracties Bezienswaardigheden en highlights Florence

Uffizi museum in Florence, Oost-Toscane

Uffizi museum

Palazzo Vecchio in Florence, Oost-Toscane

Palazzo Vecchio

Ponte Vecchio in Florence, Oost-Toscane

Ponte Vecchio

Piazza Michelangelo in Florence, Oost-Toscane

Piazza Michelangelo

Betrouwbare reisorganisaties Bekijk direct de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor een vakantie Florence bij:

Webblog Persoonlijke reisinspiratie voor Florence

Agriturismo

Agriturismi Florence

Op zoek naar de mooiste agriturismi? Vind en vergelijk.

Appartementen

Appartement Florence

Vind en vergelijk een goedkoop appartement in Florence.

Campings

Camping Florence

Wil je gaan kamperen? Vind hier de beste campings van Florence.

Hotels

Hotel Florence

Vergelijk alle reiswebsites en vind het beste hotel in Florence.

Stedentrips

Stedentrip Florence

Stedentrips naar Florence? Vergelijk en vind ze hier.

Vakantiehuizen

Vakantiehuis Florence

Vind en vergelijk een goedkoop vakantiehuis in Florence.

Vliegvakanties

Vliegen naar Florence

Vlieg goedkoop en boek hier jouw vliegticket naar Florence.

Welkom in renaissancestad Firenze

De stad die wij als Florence kennen, heet in Italië Firenze. Volgens de geschiedenis begon hier in de veertiende eeuw onder invloed van vermogende Florentijnen de herontdekking van de klassieke oudheid. Deze periode kennen we nu kennen als de renaissance.

Bewonder in de stad wereldberoemde beeldhouwwerken als de David van Michelangelo, of de beelden van Donatello in de Dom van Florence. Ook de prachtig beaard gebleven gebouwen zoals de oude brug (Ponte Vecchio) en de Basilica di San Lorenzo (Sint-Laurensbasiliek) zijn absoluut een bezoek waard.

Met het vliegtuig naar Florence

Je hebt verschillende mogelijkheden om vanuit Nederland met het vliegtuig naar Florence en Toscane te gaan. De twee belangrijkste luchthavens in Toscane zijn het vliegveld van Florence en dat van Pisa.

Daarnaast ligt het vliegveld van Bologna ook relatief dichtbij Florence. Je vlucht bij je vlucht bijvoorbeeld een auto huren en zo een fly-drive vakantie doen.

Aeroporto di Firenze-Peretola (Florence)

Het vliegveld van Florence heet officieel Firenze-Peretola, maar is ook vaak nog terug te vinden onder de (oude) naam Amerigo Vespucci. Het is een klein vliegveld met een enkele start- en landingsbaan, waardoor er minder internationale vluchten naar toe gaan dan andere vliegvelden in Italië.

Vliegveld Firenze-Peretola ligt net vlak buiten de stadsgrenzen van Florence en is daardoor de snelste vliegverbinding met deze stad. Met het openbaar vervoer ben je in een kwartier in het historische centrum, met de (huur)auto is het ongeveer tien kilometer rijden.

Vliegen vanuit Nederland naar Aeroporto di Firenze-Peretola

KLM en Allitalia vliegen dagelijks meerdere keren rechtstreeks vanaf Schiphol naar het vliegveld van Florence. Een vlucht uit Amsterdam met een overstap is ook mogelijk: dat is niet sneller, maar soms wel voordeliger dan een rechtstreekse vlucht.

Vanaf Rotterdam Airport heb je geen rechtstreekse vluchten naar Firenze-Peretola. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij(en) waar je mee vliegt, zul je met een indirecte vlucht van Amsterdam of Rotterdam naar Florence over moeten stappen in bijvoorbeeld Rome (Allitalia, KLM of Air France), Madrid (Iberia), München (Lufthansa) of Zürich (Swissair).

Vanuit Eindhoven gaan er ook geen rechtstreekse vluchten naar Florence, en aangezien vrijwel alle snellere vluchten met één overstap via Schiphol gaan, kun je beter direct in Amsterdam opstappen.

Woon je in het zuiden van Nederland, dan is vliegen vanaf Brussel ook een optie. Hier heb je weliswaar geen directe vluchten naar Florence, maar kun je wel via een overstap in bijvoorbeeld Rome, Lyon of Genève snel in Florence komen.

Aeroporto Galileo Galilei (Pisa)

De internationale luchthaven Galileo Galilei van Pisa ligt ruim 80 kilometer ten westen van Florence. Vanaf deze luchthaven rij je in een (huur)auto in ongeveer een uur naar Florence. Met het openbaar vervoer ben je ongeveer vijf kwartier onderweg.

Pisa Galileo Galilei is een veel groter vliegveld dan dat van Florence. en daardoor heb je ook meer mogelijkheden om vanuit Nederland hierheen te vliegen.

Vliegen vanuit Nederland naar Aeroporto Galileo Galilei

Vanaf Eindhoven Airport kun je met Ryanair op zaterdag (en in het hoogseizoen ook op zondag) rechtstreeks naar en van Pisa vliegen. Ryanair biedt ook rechtstreekse vluchten vanaf vliegvelden net buiten Nederland aan, bijvoorbeeld vanaf Brussel Charleroi en vanaf maart 2017 vanaf Düsseldorf Weeze.

Ook vanaf Schiphol kun je rechtstreeks in Pisa komen, want Transavia vliegt op drie dagen in de week (maandag, donderdag, zaterdag) direct naar dit vliegveld, en vliegt ook op dezelfde dagen weer terug naar Amsterdam. Vanaf Rotterdam Airport gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Pisa, maar moet je overstappen op bijvoorbeeld Rome of München.

Aeroporto Guglielmo Marconi (Bologna)

De stad Bologna ligt 100 kilometer ten noordoosten van Florence. Vanaf het internationale vliegveld van deze stad is het daardoor met de auto of het openbaar vervoerruim ruim vijf kwartier rijden naar Florence.

Vliegen vanuit Nederland naar Aeroporto Guglielmo Marconi

Vanaf Eindhoven Airport vliegt Ryanair op dinsdag, donderdag en zaterdag heen en weer naar Bologna. Deze maatschappij gaat vanaf 2017 op dezelfde dagen ook vanaf Düsseldorf Weeze rechtstreeks vliegen op Bologna.

Vanaf Schiphol kun je dagelijks rechtstreeks met KLM en Allitalia vliegen naar de internationale luchthaven van Bologna. Vanaf Rotterdam Airport kun je op bepaalde dagen met Lufthansa met een tussenstop in München naar Bologna vliegen.

Ervaringen Toscane beoordelingen en tips

Hieronder vind je ervaringen, beoordelingen en tips voor een vakantie naar Florence.


ToscaneTips

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact

Gratis reisadvies »