Zoek & boek

Vakantie Bolgheri

  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Vakantie Bolgheri

Een van de plaatsen die je zeker eens gezien moet hebben is Bolgheri. Deze plaats ligt in het zuidwesten van Toscane, een kilometer of 50 ten zuiden van Livorno. Hoewel het plaatsje niet meer dan 150 inwoners heeft wordt het vaak toch een stadje genoemd. Het stadje ligt zo’n tien kilometer van de kust en kent een lange geschiedenis.

Vakantie Bolgheri
Waar wacht je nog op?

Boek een vakantiehuisje in Bolgheri

interhome toscane
Interhome Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
natuurhuisje toscane
Natuurhuisje Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs

Populaire accommodaties in Bolgheri

Rio del sole

Riviera degli Etruschi - Montescudaio

Montaleo 5

Riviera degli Etruschi - Casale Marittimo

Montaleo 3

Riviera degli Etruschi - Casale Marittimo

Montaleo 1

Riviera degli Etruschi - Casale Marittimo

Montaleo 2

Riviera degli Etruschi - Casale Marittimo

Angolino di Borgo

Riviera degli Etruschi - Montescudaio

Montaleo 4

Riviera degli Etruschi - Casale Marittimo

La Tartana

Riviera degli Etruschi - Casale Marittimo

Domus Mariae

Riviera degli Etruschi - Casale Marittimo

Coast

Riviera degli Etruschi - Bibbona

Persoonlijk reisinspiratie voor Bolgheri

Alle blogs

Zo waan je je ook thuis in Toscane!

Toscane, met zijn betoverende landschappen, prachtige wijngaarden en heerlijke eten, staat bekend om zijn charme en...
lees verder

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
lees verder

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...
lees verder
Waar wacht je nog op?

Boek een camping in Bolgheri

De naam van Bolgheri werd al voor het eerst in de geschriften genoemd in het jaar 1150. De naam van de plaats is te danken aan de Bulgaarse soldaten die de stad als huurlingen voor de Lombarden verdedigden in de gevechten tegen de Sardijnen. Het Italiaanse woord voor Bulgaren is Bulgari en zo ontstond de naam Bolgheri. De geschiedenis van Bolgheri gaat dus ver terug en er zijn hier heel wat slagen uitgevochten door de strategische ligging. Het stadje werd aan het eindvan de veertiende eeuw aangevallen en verwoest door de Florentijnen en een eeuw later weer door de Habsburgers. Met deze tegenslagen werd eigenlijk pas in de achttiende eeuw definitief afgerekend. In deze eeuw kende Bolgheri een bloeiperiode met de aanleg van een enorm weeshuis, waterleidingen en grote groei van de landbouw in de omgeving. Aan deze periode heeft Bolgheri dan ook een groot deel van haar bezienswaardigheden over gehouden. De belangrijkste bezienswaardigheden zullen we hieronder met je bespreken. Behalve deze bezienswaardigheden staat het plaatsje vandaag de dag ook bekend om de verrukkelijke wijnen uit de streek van Bolgheri.

Viali dei Cipressi

De meest bekende weg in de wijde omgeving van Bolgheri is zonder twijfel de Viali dei Cipressi. De naam van deze straat betekent letterlijk laan van de cipressen. De Viali dei Cipressi is dan ook een lange laan met aan beide kanten prachtige cipressen. Het totale aantal cipressen aan de vijf kilometer lange weg ligt volgens de laatste tellingen rond de 2000 bomen. De weg is volgens velen een van de mooiste lanen van Italië en staat ook wel een beetje symbool voor het prachtige Toscane. De Viali dei Cipressi loopt vanuit de plaats Bolgheri naar het tempeltje Oratorio di San Guido waar hieronder meer informatie over te vinden is. Zeker is dat je de bijzondere Viali dei Cipressi wat ons betreft rijdend, lopend of fietsend aan moet doen wanneer je in Bolgheri bent.

Oratorio di San Guido

Aan het einde van de schitterende Viali dei Cipressi kun je het Oratorio di San Guido vinden. Dit tempeltje stamt uit het begin van de achttiende eeuw. De opdracht voor de bouw van het Oratorio di San Guido werd gegeven door de machtige familie Gheradesca. Met het tempeltje wilden ze de heilige Guido vereren die in de 11e en 12e eeuw als kluizenaar in deze omgeving leefde. Het Oratorio di San Guido is gebouwd op een mooie plek en veel mensen zeggen dat ze hier heerlijk tot rust komen.

De Tenuta di San Guido

De streek rond Bolgheri heeft een geweldige reputatie en internationale bekendheid verworven door haar heerlijke wijnen. De meest bekende en exclusieve wijn uit deze streek is de Sassicaia wijn. Deze verrukkelijke wijn mag alleen worden geproduceerd door het wijnkasteel met de naam Tenuta di San Guido. Dit kasteel vind je aan de, hoe kan het ook anders, Vialli dei Cipressi. De wijn is halverwege de vorige eeuw voor het eerst gemaakt. Markies Mario Incisa della Rochetta nam in 1944 druivenranken mee uit de Bordeauxstreek in Frankrijk om ze op zijn eigen land te poten. De druiven bleken het ook in Italië goed te doen en hier werd uiteindelijk de eerste Sassicaia wijn van gemaakt. De wijn is tegenwoordig zo populair dat de goedkoopste flessen al ruim 100 euro kosten. De prijzen van de duurdere flessen van deze wijn lopen zelfs in de duizenden euro’s. Het Tenuta di San Guido produceert trouwens ook wat minder dure wijnen zoals de Bolgheri Sauvignon, Bolgheri Rosato en de Bolgheri Blanco. Deze wijnen zijn ook heerlijk en voor iedereen te betalen. Als je een wijnliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in hoe het er op een wijnkasteel in Toscane aan toe gaat is een bezoekje aan het Tenuta di San Guido een echte aanrader.

Castello di Bolgheri

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Bolgheri is het imposante Castello di Bolgheri. Het kasteel werd net als het Oratorio di San Guido gebouwd in opdracht van de Gheredasca familie. Je kunt het wapen van deze machtige familie dan ook boven de toegangspoort van het kasteel zien. Het kasteel werd in de dertiende eeuw gebouwd en is in de loop der eeuwen nog verschillende keren uitgebreid en gerenoveerd. Zo is een zeer indrukwekkend kasteel ontstaan dat al van verre zichtbaar is. Als je in Bolgheri bent moet je dit indrukwekkende kasteel zeker van binnen bekijken!

Chiesa dei Santo Giacomo e Cristoforo

Wanneer je door de toegangspoort het stadje Bolgheri binnenloopt en direct rechtsaf slaat, zul je bij de Chiesa dei Santo Giacomo e Cristoforo uitkomen. Dit kleine kerkje is het oudste van alle gebouwen die in Bolgheri staan. Het enige deel dat nog in de traditionele stijl is, is de voorgevel want de rest van de kerk werd in de 19e eeuw volledig verbouwt. Het interieur heeft door deze verbouwing een neogotische stijl gekregen. Behalve deze bezienswaardigheden zijn er in Bolgheri nog een aantal leuke restaurantjes en barretjes waar je heerlijk kunt bijkomen en eten. Ook kun je hier natuurlijk van de heerlijke plaatselijke wijnen proeven.

Vragen en of opmerkingen?

Daisy helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie? Meer weten over verantwoord reizen in Toscane? Welke reisperiode is nu het best?

daisy toscanetips
Daisy Toscane expert
  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…