Zoek & Boek

Duiken op Elba

Elba is een prachtig eiland om te kunnen duiken en snorkelen. De posidonia (plantensoort die veel voorkomt langs de rotskusten in de Middellandse zee) trekt veel soorten vissen aan. Deze plantensoort is een ideale plek voor vissen om te leven. Denk hierbij aan: blauwe juffertjesvissen, bokvis, naaldvis, zeebraam en nog veel meer.

Voor de meer ervaren duikers zijn er plekken als Formiche della Zanca. Dit is een mooie plek om te duiken. Formiche della Zanca is een plek met wat meer rotsen. Het is gemakkelijk om daar vissen als tandbrasems en zeeduivels te spotten. Met een beetje geluk zie je de maanvis.

Duiken op Elba

Maar dit is niet alles wat de Middellandse zee van Elba heeft te bieden. Bij Kaap Sant’Andrea ligt een scheepswrak. Het is prachtig om daar naar toe te duiken. Het wrak ligt vlakbij de kust op een diepte van zo’n 10 meter.

Er bevind zich rond Elba nog een tweede wrak. Dit wrak is een stuk verder weg, namelijk 200 meter ver weg en bijna 50 meter diep. Veel van de spullen die werden vervoerd op deze schepen zijn terug te vinden in het archeologisch museum van Elba.

Het is mogelijk om alleen te duiken of met een gids. Van juni tot september zijn er excursies bij Kaap Sant’Andrea. Een duikerspak wordt wel aangeraden om de kans op schaafwonden te verkleinen. En zo’n prachtige ervaring wil je natuurlijk op beeld vastleggen, daarom is het handig om een onderwatercamera mee te nemen.

Alle bezienswaardigheden in Elba

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!