Zoek & Boek

Fietsen op Elba

Elba is niet alleen het eiland van de mooie stranden, hoge bergen, zon en zee. Maar er is ook plek om heerlijk te fietsen op geasfalteerde wegen, of door de natuur.

Het zachte klimaat maakt Elba een gewilde plek om te fietsen gedurende het hele jaar. Het eiland heeft een ingewikkeld fietsencomplex voor bijvoorbeeld zogeheten ‘road racers’, maar er zijn ook paden voor de gewone fietser.

Kortgezegd, er zijn paden voor elke soort fietser, van de mountainbiker tot de kleine kinderen. Om je een beetje vooruit te helpen worden hier een paar routes genoemd.

Fietsen op Elba

Het Capoliveri Bike Park is een must-go park voor alle fietsers. Hier ligt 100 kilometer aan fietspaden. De rest van het eiland heeft spectaculaire fietspaden die je over het hele eiland heen kunnen vervoeren. Fietspaden die je niet in Nederland zult tegenkomen.

De paden zijn erg gevarieerd en soms onvoorspelbaar, wat de kick van het fietsen op dit eiland nog groter maakt. Op de weg van Rio nell’Elba naar Porto Azzuro ligt het zogeheten ‘Fonte di Coppi’. Dit is een plek vernoemd naar Fausto Coppi, een bekende oud wielrenner. Tegen het einde van zijn carrière kwam hij op Elba trainen. Dat geeft dus ook echt aan dat de fietspaden op Elba om van te genieten zijn. Elba is dus ook een interessante plek voor de wielrenners.

Alle bezienswaardigheden in Elba

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!