Zoek & Boek

Monte Capanne

Elba heeft een bergachtig landschap. De bekendste berg is de Monte Capanne. Dit is tevens de grootste berg van Elba.

Monte Capanne is gelegen in het westelijke deel van Elba en steekt meer dan 1000 meter uit boven de Middellandse zee. De berg is onderdeel van het Arcipelago Toscano National Park.

De berg is te bereiken met een kabelbaan. Het startpunt hiervan is in Marciana. De rit met de kabelbaan duurt ongeveer 15 minuten. Let wel, de kabelbaan is alleen open in de zomer. De prijs is ongeveer 15 euro voor een rit naar de top van de berg.

Monte Capanne

Vanaf de top van de Monte Capanne kun je, op een heldere dag, andere eilanden in de Middellandse zee zien, waaronder Gorgona en Corsica.

Als je niet met de kabelbaan wilt of hij is dicht, kan je te voet gaan over een van de paden die naar te top leiden. Geniet, tijdens het wandelen, onderweg van de prachtige natuur en mooie uitzichten. Daarnaast kun je mooie dieren spotten, bijvoorbeeld de moeflon. En, net als in vele andere delen van het eiland, heeft de berg meer dan 200 verschillende soorten paddenstoelen.

De voet van de Monte Capanne kun je herkennen aan de stenen en grote granieten rotsen. Gedurende de tijd zijn deze geërodeerd. Toch kun je nog steeds de oude vormen herkennen van sommige rotsen die in de loop der tijden zijn veranderd.

Alle bezienswaardigheden in Elba

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!