Zoek & Boek

Nationaal Park van Elba

Het nationaal park is een van de meest toeristische plekken van Elba. Het is namelijk een veilige omgeving waarin je de natuur op je gemak kunt aanschouwen, samen met je vrienden of familie.

Behalve Elba behoren ook de eilanden Isola del Giglio, Capraia, Montecristo, Pianosa, Giannutri en Gorgona tot het nationale park.

Het park bestaat voor het grootste deel uit water met, maar ook een deel van het land behoort tot het park. Ondanks het feit dat de afstanden tussen de verschillende eilanden klein zijn, zijn de eilanden erg verschillend van elkaar.

Nationaal Park van Elba

Elba’s land is heel complex terwijl dat van Pianosa bijvoorbeeld plat is. Ook de opbouw van de eilanden zijn verschillend. Gorgona en Montecristo zijn bijna volledig van graniet, terwijl Elba deels graniet en deels steen is.

Elba is het eiland waar je de mooiste bloemen kunt vinden, namelijk op de Monte Capanne. Dat heeft vooral te maken met de wind. Je kan daar bijvoorbeeld prachtige viooltjes vinden. Er zijn ook veel vogels, bijvoorbeeld meeuwen, raven en de mooie slechtvalk, die wel wat moeilijk te spotten is.

Het nationaal park bestaat dus uit meerdere eilanden, waarvan Elba de grootste, belangrijkste, mooiste en bekendste is. Elba heeft eigenlijk alles wat de andere eilanden ook hebben. Daarom wordt het als genoeg gezien als je alleen Elba bezoekt.

Alle bezienswaardigheden in Elba

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!