Zoek & Boek

Portoferraio

Portoferraio is de hoofdstad van Elba. Ongeveer de helft van de totale inwoners van het eiland woont in Portoferraio. De stad telt ongeveer 12.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 47,5 vierkante kilometer. De meeste mensen hebben hun woning op een kleine heuvel die aan 3 kanten omringd is door de zee.

Portoferraio werd in omstreeks 1550 opgericht door de toenmalige groothertog van Toscane, Cosimo l de’ Medici.

Portoferraio

De hertogen van Toscane regeerden over de stad tot de 18e eeuw. De stad werd toen overgenomen door 3 landen; Frankrijk, Engeland en Oostenrijk. In 1814 werd het overgedragen aan Napoleon. Hij is naar dit eiland verbannen. In de 19e eeuw werd deze stad zeer belangrijk voor de ijzerhandel, vandaar de naam Portoferraio, wat letterlijk ijzerhaven betekent.

In 1860 werd het officieel onderdeel van Italië. Het centrum van de stad is dichtbevolkt en heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals:

  • Forte Stella, dit is een fort gebouwd op een heuvel. De locatie was hoog zodat je een goed zicht kon hebben als de vijand zou naderen. Het fort heeft een uitzicht op de hele baai en is gevestigd in het noorden van de stad. Forte Stella is gebouwd in 1548.
  • Forte Falcone, dit fort was samen met Fort Stella één van de defensieve forten van het eiland, entree tot het fort kost 3 euro per persoon. Dit fort is net als Forte Stella gebouwd in 1548. Het is gelegen op de hoogste heuvel van Portoferraio. Het fort is meestal geopend van 10 uur tot 8 uur.
  • Forte Inglese, dit fort is gebouwd in 1700. Forte Inglese kent een lange en boeiende geschiedenis.
  • Napoleon’s huis. Dit is een van de bekendste bouwwerken van Elba.

Portoferraio is een toeristische stad met veel restaurants en souvenirwinkels. Je kunt ‘s middags de stad ontdekken en ‘s avonds op een terrasje met zeezicht genieten van het prachtige Elba.

Alle bezienswaardigheden in Elba

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!