Zoek & Boek

Snorkelen op Elba

Elba is een paradijs om te snorkelen en duiken. Dit vanwege de prachtige flora en fauna. Naast rotsige stenen en zandbanken zijn er groene posidonia, een plantensoort die veel voorkomt langs de rotskusten in de Middellandse zee.

Ook kun je koraal vinden, voornamelijk zwarte koraal. Als je heel goed kijkt, kun je misschien wel het zeldzame rode koraal spotten. Je zult ook vele vissen te zien krijgen die de Middellandse zeeën karakteriseren: palingen, tandbaarzen, blauwe vis, zeesterren, garnalen en kreeften.

Een zeldzame soort in de Middellandse zee is de maanvis. Als het een beetje meezit kun je deze vis ook zien.

Snorkelen op Elba

Een geweldige plek om te gaan snorkelen is Kaap Sant’Andrea. Deze plek ligt afgelegen van de drukbezochte stranden. Daarom kan je het onderwater leven hier nog intenser beleven. In de baai van Kaap Sant’Andrea komen mooie verschillende vissen voor.

De hele rotsige kustlijn van Cottonello heeft mooie zandbanken die rijk zijn aan exotische vissen.

Een andere mooie plaats om te snorkelen zijn bij de stenen van Ogliera, daar leeft een grote diversiteit aan vissen die je niet vaak tegenkomt, waaronder steenvissen en zelfs zeekreeften.

Voor de mensen die van scheepswrakken houden, er is een mooie plaats net voorbij Pomonte waar een wrak van een gezonken schip uit 1972 ligt.

In het zuiden van Elba zijn ook mooie plekken om te snorkelen. Bij Punta Fetovaia vind je rode hoornkoralen, een mooi zicht, en voorbij Corbella vind je bijvoorbeeld anemoontjes, octopussen en krabben.

Vlakbij Capo Calamita vind je zandbanken met mooie bloemen, waar onder rode en groene zeemadeliefjes.

Al met al is Elba een prachtige plaats om te snorkelen, ook als je een beginner bent of het nog nooit gedaan hebt. Als je eenmaal in Elba bent en het prachtige water ziet, voel je je zeker aangetrokken tot de exotische onderwaterwereld.

Je kunt bijna overal snorkelen. Je hebt niet veel uitrusting nodig en het is niet al te moeilijk. Het is zeker de moeite waard, omdat je een prachtig schouwspel zult ervaren.

Alle bezienswaardigheden in Elba

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!