Zoek & Boek

Stranden op Elba

Elba is een eiland met zeer veel mogelijkheden. Het eiland kent een aantal prachtige stranden. Hieronder een aantal populaire stranden:

Innamorata

Dit strand is volgens de bewoners van het eiland één van de mooiste en beste stranden van Elba. Mede door de prachtige zonsondergang die je hier kunt aanschouwen. Innamorata is een zandstrand omringd door rotsen. Ideaal om te zwemmen of snorkelen.

Stranden op Elba

Barabarca

Dit strand is weliswaar niet makkelijk te bereiken. Je moet namelijk een stukje afdalen om hier te komen. Maar als je naar beneden loopt, is het uitzicht adembenemend. Het strand bestaat vooral uit zand en kleine steentjes. Verder heeft het strand veel zandbanken, dus vergeet je flippers en duikbril niet!

Cavoli

Dit is één van de bekendste stranden van Elba, door de schoonheid van het strand, de doorzichtigheid van de zee en door het korrelige zand. Het zand is wit en grof en het strand heeft op een paar plekken rotspunten. Dit is een ideaal strand voor diegenen die een liefhebber zijn van ontspanning, vermaak en lekker in de zon liggen.

Marina di Campo

Dit is het breedste strand van Elba. Het heeft fijn zand en is gelegen voor een stadje. Op Marina di Campo bevinden zich veel toeristische winkeltjes. Het is een leuke bestemming om je kinderen mee naar toe te nemen.

Fetovaia

Dit strand is enorm populair door het prachtige witte zand. Het is ook een plek waar geen scherpe rotsen in de zee zijn. Dit strand behoort ook tot een van de mooiste van het eiland. Omdat het zo mooi is, is het er vaak erg druk Je zal snel moeten zijn om een plekje te kunnen bemachtigen op het strand.

Spiaggia di Sansone

Dit is een mooi strand met kleine witte steentjes. Het is er vaak rustig omdat het een beetje afgelegen ligt, zo’n 10 minuten lopen via een smal pad. Het water is doorzichtig. Prachtig. Vooral als het mooi weer is en er geen wolken zijn.

Spiaggia di Capo Bianco

Dit strand is gemaakt uit witte ronde stenen en het ligt vlakbij Portoferraio, de hoofdstad van Elba. Het water is ook hier weer helder, vooral als de wind waait, want het water blijft dan gewoon kalm, en zelfs nog helderder.

Alle bezienswaardigheden in Elba

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!