Zoek & Boek

Villa del Mulini

De Franse keizer Napoleon is een van de bekendste geschiedenisfiguren, mede dankzij zijn veldtochten. Je kent hem vast wel van naam. Wat minder bekend van hem is, is dat hij 1 jaar lang verbannen is naar eiland Elba, namelijk van 1814 tot 1815. Op dit eiland is hij ook tot de keizer van Elba benoemd.

Het huis waarin hij toentertijd woonde staat nu nog steeds overeind en staat nu bekend als Villa dei Mulini. Een entreekaartje voor het huis kost 3 euro. Napoleon reorganiseerde het eiland, waardoor de economie sterker werd. Hij woonde bijna 10 maanden in zijn huis en wist daarna het eiland te ontvluchten.

Villa del Mulini

Het huis waarin hij woonde was 2 verdiepingen hoog en is geel van kleur. Als je met de veerboot naar Portoferraio komt kun je doorlopen naar het oude centrum. Via een stijl straatje kom je bij een van marmer gemaakte kerk, hier bevindt zich een gedenkplaats van Napoleon.

Het privé-oord van Napoleon, Villa dei Mulini, is gebouwd in 1724. Hij vond dat het een en ander aangepast moest worden, dus het gebouw dat er nu staat is niet het originele gebouw.

Villa del Mulini telt veel kamers, zelfs een balzaal, bibliotheek en studio. Dat was heel wat als je verbannen was. In zijn tuin staan 2 mooie standbeelden, een van Minerva, de Griekse oudheid, en een is een kopie van Galatea van de Canova. Het origineel is in de Demidoff Galerij in San Martino.

Alle bezienswaardigheden in Elba

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!