Zoek & Boek

Wandelen op Elba

Wandelen is een prachtige ervaring op Elba, omdat je veel dingen kunt zien. De omgeving, de prachtige oude bergdorpjes en natuurlijk een heel mooi uitzicht.

Wie van de natuur houdt kan zijn hart ophalen op Elba. Van zeldzame dieren tot kleine planten, van onderwaterplanten tot zeevissen, van geweldige uitzichten tot prachtige granieten rotsen. Het eiland heeft het allemaal te bieden.

Wandelen op Elba

Op het eiland bevinden zich veel wandelroutes. Je kunt dat alleen doen, lekker in de stilte genietend van de natuur. Of je kunt met een excursie meegaan. Het voordeel daarvan is dat je alles uitgelegd krijgt en dat de kans op verdwalen klein is. Want als je nieuw bent op het eiland kan het nog groot voelen.

Hoewel het eiland klein is, zorgen de vele paden ervoor dat het nog wel een week kan duren voor je het hele eiland hebt ontdekt. Er zijn veel wandelexcursies waar je je voor kunt aanmelden. Er zijn wandelroutes van wel 70 kilometer. Maar er zijn natuurlijk ook kortere routes.

Een bekende wandelroute is van Chissie naar Pomonte over de San Bartomoleo heuvel, deze afstand is in een paar uur te overbruggen. Dit is een leuke route omdat het uitzicht adembenemend mooi is. Datzelfde kun je zeggen van de natuur die je onderweg tegenkomt.

Alle bezienswaardigheden in Elba

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!