Zoek & boek

Vakantie Livorno

  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Bezoek Livorno in Toscane

Witte wijn, vis, een mooie zonsondergang en een tafeltje voor twee. Snap je hem al? Dat ga je namelijk vinden in Livorno, één van Toscane’s havensteden. Deze oude Medici-stad heeft dezelfde Renaissance invloeden als Florence en heeft een prachtig oud en nieuw stadsgedeelte. Iedere zomer opent de stad zich voor verschillende culturele en muzikale evenementen. Het Classic en Livorno Jazzfestival gooien al jaren hoge ogen bij de internationale pers en zijn een waardevolle toevoeging aan je vakantie.

Bezoek Livorno in Toscane
Waar wacht je nog op?

Boek een vakantiehuisje in Livorno

interhome toscane
Interhome Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
natuurhuisje toscane
Natuurhuisje Bekijk prijs
casamundo toscane
Casamundo Bekijk prijs
vakantie livorno

Het prachtige Livorno

Livorno kent momenteel zo’n 165.000 inwoners. Het is de op twee na grootste havenstad van Italië. Tegenwoordig worden er in Livorno veel grote en luxe jachten gebouwd.

Vaak wordt Livorno omschreven als een industriestad die je maar beter kunt overslaan. Het klopt dat er niet veel historische gebouwen zijn. Dit komt ook door de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog.

Echter, het leeft wel in Livorno. En dat maakt de stad aantrekkelijk. Livorno kan een verademing zijn na alle middeleeuwse stadjes in de omgeving. Dan hoeft de visstank in de haven niet meer zo erg te zijn, evenals het drukke verkeer in de stad.

Livorno beschikt over prachtige gebouwen in de Liberty stijl. Voornamelijk in de wijk van de Viale Italia. In een van de gebouwen in deze wijk zit de belangrijkste mariniersopleiding van Italië.

De provincie Livorno loopt langs de zee tot Piombino. Vanuit Piombino kun je met de boot naar het eiland Elba. Deze streek heet de Val di Cornia. De Val di Cornia staat bekend vanwege zijn wijnen.

De dorpjes Campiglia Marittima, Suvereto, Sassetta, Populonia en Castagneto Carducci horen tot de Val di Cornia. De streek heeft een mooie natuur, met graanvelden, zonnebloemen en veel wijngaarden.

Populaire accommodaties in Livorno

Suite 48

Lucca, Pisa en omgeving - Tirrenia

Massimo Beach House

Riviera degli Etruschi - Castiglioncello

Mansarda

Riviera degli Etruschi - Castiglioncello

La terrazza in mare

Riviera degli Etruschi - Castiglioncello

I Pini

Riviera degli Etruschi - Castiglioncello

Cosmopolitan Golf

Lucca, Pisa en omgeving - Tirrenia

Casa di Nora

Riviera degli Etruschi - Castiglioncello

Miramare

Riviera degli Etruschi - Castiglioncello

Casa Nuova – Volterra

Lucca, Pisa en omgeving - Lajatico

Podere La Madonnina

Riviera degli Etruschi - Castiglioncello

Bezienswaardigheden Livorno

Livorno is een stad zonder veel oude kerken en monumenten. Ondanks dit is er wel het een en ander te bekijken in de vissersstad. Hieronder een aantal bezienswaardigheden van Livorno.

Museo Civico Giovanni Fattori

Dit is een museum die gevestigd zit in de achttiende eeuwse villa Mimbelli. Je vind hier werken van achttiende en negentiende eeuwse Livornese kunstenaars.

Op de tweede verdieping hangen schilderijen van Giovanni Fattori en andere schilders van de Macchiaioli-beweging. Het museum heeft veel toeloop vanwege belangrijke tentoonstellingen.

Museo Civico Giovanni Fattori
Tip!

Bezoek het aquarium van Livorno

Ben je op vakantie in Livorno met kinderen? Ga dan zeker naar het Livorno Aquarium en laat ze deze bijzondere onderwaterwereld ontdekken. Je kunt hier gigantische zeeschildpadden en zelfs haaien van dichtbij bewonderen. Boek vooraf op deze website een toegangsticket om lange wachtrijen over te slaan en direct toegang te krijgen tot het aquarium.

livorno aquarium
Bezoek Livorno in Toscane

Venezia Nuova

Dit is een wijk die ook wel ‘het nieuwe Venetië’ genoemd wordt. De wijk is gebouwd rond smalle kanalen.

De familie de Medici heeft in 1629 de opdracht gegeven om bevaarbare kanalen te graven voor commerciële doeleinden. De wijk moest op Venetië lijken. Daarom ook werden er Venetiaanse architecten in de arm genomen.

De zestiende eeuwse gebouwen geven directe toegang tot de kanalen. Verder zijn er gelijkenissen te zien in de bruggetjes en de bootjes die overal liggen. En natuurlijk de smalle straatjes.

Fortezza Vecchia

Dit is het fort van Livorno en eveneens het hart van Livorno. De stad is om dit fort heen gebouwd. Elke zomer worden hier vrijwel elke dag openluchtconcerten gehouden. Sommige hiervan zijn gratis toegankelijk.

Fortezza Vecchia
Tip!

Verken de havenstad met een 24-uurs hop-on hop-off ticket

Wil je zoveel mogelijk van Livorno bezoeken in korte tijd? Ga dan voor een 24-uurs hop-on hop-off busticket waarmee je gemakkelijk te voet en in eigen tempo alle belangrijke bezienswaardigheden af kunt gaan. Tickets kun je op deze website boeken.

bustour livorno
Terrazza Mascagni

Terrazza Mascagni

Dit is een plein waar ooit een klein fort stond. Echter, na de eenwording van Italië werd dit een pretpark. Begin twintigste eeuw is dit gesloten.

In 1925 werd hier een groot plein gebouwd. Het is in de loop der tijd flink beschadigd geraakt door de golven bij wilde zee. Het plein is eind jaren 90 volledig gerestaureerd. Toen zijn er wel 4.100 pilaren langs het ‘terras’ gebouwd.

De vloer van het plein lijkt wel op een schaakbord. Het plein is vrij nieuw, maar het is gebouwd als voorbeeld van een ouder model. Je kunt vanaf hier, bij mooi weer, de Toscaanse eilanden en zelfs Corsica zien liggen.

Boottrip over de kanalen van Livorno

Dé manier om Livorno te bekijken van een andere kant is door een rondvaart te maken over de de Medici kanalen. Vanaf het Fortezza Vecchia vertrekt een vaart naar Venezia Nuova. Je vaart eveneens door de kleurrijke negentiende eeuwse wijk San Marco Pontino.

Je kunt ook een smaaktrip (viaggio del gusto) boeken. Na de rondvaart krijg je dan een proeverij in de enoteca van het Fotezza Vecchia. De rondvaarten zijn er alleen van juni tot september. Kijk dus goed op de website voor de dagen en vertrektijden, die kunnen verschillen.

Boottrip over de kanalen van Livorno
Waar wacht je nog op?

Boek een camping in Livorno

Persoonlijk reisinspiratie voor Livorno

Alle blogs

4x verrassende en mooiste natuurgebieden in Toscane

Veel mensen bezoeken Toscane voor de pittoreske dorpen en de fotogenieke autowegen in het heuvelachtige landschap....
lees verder

Buca delle Fate, een verborgen pareltje aan de kust

Wie zich niet helemaal op zijn gemak voelt tussen de hordes toeristen op plaatsen als op...
lees verder

De 5 mooiste plekjes van Toscane

Toscane is een prachtige regio in Italië, die bij veel reizigers op de bucketlist staat. De...
lees verder
Vragen en of opmerkingen?

Daisy helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie? Meer weten over verantwoord reizen in Toscane? Welke reisperiode is nu het best?

daisy toscanetips
Daisy Toscane expert
  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…