Zoek & Boek

Regio

Plaats

Aantal personen

Type accommodatie

Prijs

tot

Faciliteiten

Sterren

Beoordeling

Type rondreis

Type campings

Agriturismo Pisa

0 resultaten gevonden
Sorteer op:
Weergave

Agriturismo Pisa

Zeg ‘scheve toren’ en iedereen denkt meteen aan de Toren van Pisa. De stad Pisa staat bekend om de scheve toren die bovendien ook nog eens krom is. Het trekt jaarlijks veel bezoekers naar de Toscaanse stad, maar Pisa heeft wel veel meer te bieden dan dat. Ontdek de bruisende stad en trek je ’s avonds terug bij een agriturismo, de plek om te overnachten.

Welk type reiziger ben jij?

Overnachten in een luxe boerenverblijf rondom Pisa

Nog nooit van agriturismo gehoord? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. De term bestaat al tientallen jaren, maar is nog niet bekend bij iedereen. Agriturismo is een manier van verblijven in Italië.

Toeristen kunnen dan overnachten op een boerderij of in een boerenverblijf. Deze verblijven zijn vaak zeer luxe en niet alleen overnachten wordt een feestje, maar ook overdag is het fijn om op het terrein te vertoeven. De vele faciliteiten maken het namelijk voor iedereen fijn. Ook in de omgeving van de stad Pisa vind je vele agriturismo.

Pisa heeft meer te bieden dan alleen de scheve toren

De stad Pisa is gelegen aan de River de Arno en staat bekend om de Scheve toren, de Terre di Pisa, en trekt jaarlijks toeristen van over de hele wereld die de toren (op de foto) wel even recht gaan duwen. Men begon in 1173 aan de bouw van de toren, maar die begon al vrij snel te hellen. De fout corrigeren? Nee hoor, de Italianen bouwden rustig door. Daardoor staat de toren niet alleen scheef, maar ook krom.

Dat in Pisa een scheve toren staat, weten we nu wel. De stad heeft daarentegen veel meer te bieden dan het bekijken van een toren. Je kunt de kathedraal van Santa Maria Assunta en het Baptisterium bezoeken, beiden bevinden zich naast dé toren.

Ook kun je verder het centrum van Pisa intrekken. Slenter bijvoorbeeld langs de Arno rivier voor een iconisch uitzicht over Pisa en bekijk de muurschildering die Keith Haring ooit maakte in de stad. Ook kun je je culinaire hart ophalen in de vele restaurants van Pisa. Dwaal daarvoor echter wat verder af.

In de drukke winkelstraten vind je vele restaurants die graag jouw klandizie hebben, maar vrij standaard gerechten aanbieden. Voor de Toscaanse hoogstandjes kun je beter de restaurants buiten de drukke winkelstraten opzoeken.

Verblijf in een agriturismo op een steenworp afstand van Pisa

Bij agriturismo slaap je in een authentiek verblijf die allen te maken hebben met het Italiaanse boerenleven. De ene keer betreft het een wijnboerderij, de andere keer is het een luxe villa op het boerenterrein. Juist vanwege de boerse aard van deze verblijven, vind je ze niet in de stad Pisa zelf.

Niet getreurd, want je vindt ze wel in een steenworp afstand van Pisa. Op slechts tien minuten rijden kun je al prachtige agriturismo-verblijven vinden. De meeste van de verblijven zijn uitgerust met airco, prachtige tuinen met zwembad en ook wellnessliefhebbers kunnen in menig agriturismo terecht. Italianen houden wel van een beetje ontspanning en de vakantieboerderijen zijn nog weleens voorzien van een sauna.

Een wijntour vanuit jouw agriturismo

Pisa bevindt zich in hartje Toscane en als je naar deze Italiaanse regio trekt, kun je een bezoekje aan een wijngaard niet overslaan. In de gelijknamige provincie Pisa vind je vele wijngaarden die toeristen met open armen verwelkomen. Krijg een rondleiding door de wijngaard (die zich soms overigens ook bij je agriturismo zelf bevinden) en leer meer over het proces van wijn maken.

Kies je voor een wijntoer door de wijnboerderij? Dan krijg je uiteraard ook een paar wijnen te proeven. Sommigen komen regelrecht uit het fust en dat geeft de wijn een authentieke smaak.

Binnen 30 minuten naar de Toscaanse kust

Toscane kent warme zomers en in het centrum van Pisa kun je niet veel verkoeling vinden op tropische dagen. Gelukkig vind je bij de agriturismi vaak zwembaden waar je een verkoelende duik kunt nemen. Wil je het erf graag verlaten en een strandje opzoeken? Dan kun je een toevlucht nemen tot de Toscaanse kust. Vanaf Pisa ben je binnen dertig minuten bij het kustplaatjes Livorno en het kost je 25 minuten om van Pisa naar Viareggio te rijden waar je vele standen vindt.

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!