Pisa is een mooie stad in Italië. Er zijn er best veel die er met de auto naar toe rijden, maar dan moet je daarvoor toch wel minimaal, vanuit Nederland, een overnachting nemen. Je bent dan in principe een paar dagen kwijt als je op vakantie gaat om Italië en Pisa te bezoeken.

Daarom is een auto huren een veel beter alternatief. Je hebt dan ook geen benzinekosten onderweg en eventueel de kosten voor de tolwegen. Wanneer je met het vliegtuig gaat zal dat daarom in principe niet veel duurder zijn. Je bent er met het vliegtuig veel sneller dan met de auto en je zal ook uitgerust aankomen.

Wanneer je in Italië veel wilt gaan bezichtigen kan je daarvoor een auto huren op het vliegveld. Het gemakkelijkste is dat dan bij je vliegtuigticket bij te boeken. Je kan dat doen door eerst op de vergelijkingssite te kijken van Easy Terra. Zij geven dan de goedkoopste autoverhuurbedrijven weer. Dan kunt u dus daar een auto huren die klaar zal staan wanneer u hem gelijk bij uw vliegtuigticket bijboekt.

Reistips Uitgelichte agriturismo in Pisa

Le Volte

Le Volte

In het historische centrum van Pisa vindt u een 17e eeuws gebouw dat een klooster huisvest. Het appartement bevindt zich op de begane grond. Mooie kenmerken van het appartement zijn dat er gewelfde pl...

Podere Pisano trilo

Podere Pisano trilo

Dit sfeervolle appartement is onderdeel van een prachtige oude woning met in totaal 5 appartementen. De woning is goed onderhouden en sfeervol ingericht, de karakteristieke details zoals balkenplafond...

Bagni di Pisa Palace & Spa

Bagni di Pisa Palace & Spa

Geniet hier van ultieme luxe en perfecte service van de hoogste kwaliteit. Dit hotel is één van de 'Leading Hotels of the World'. Het is een voormalige adellijke residentie van de Groothertog van Tosc...

Podere Pisano bilo

Podere Pisano bilo

Dit sfeervolle appartement is onderdeel van een prachtige oude woning met in totaal 5 appartementen. De woning is goed onderhouden en sfeervol ingericht, de karakteristieke details zoals balkenplafond...

Topattracties Bezienswaardigheden en highlights Pisa

Scheve Toren van Pisa in Pisa, West-Toscane

Scheve Toren van Pisa

Piazza dei Miracoli in Pisa, West-Toscane

Piazza dei Miracoli

Camposanto in Pisa, West-Toscane

Camposanto

Sant’Antonio (wijk in Pisa) in Pisa, West-Toscane

Sant’Antonio (wijk in Pisa)

Webblog Persoonlijke reisinspiratie voor Pisa

Hotels

Hotel Pisa

Vergelijk alle reiswebsites en vind het beste hotel in Pisa.

Stedentrips

Stedentrip Pisa

Stedentrips naar Pisa? Vergelijk en vind ze hier.

Vliegvakanties

Vliegen naar Pisa

Vlieg goedkoop en boek hier jouw vliegticket naar Pisa.

Autoverhuur in Pisa

Er zijn natuurlijk meerdere autoverhuurbedrijven. Zorg er wel voor dat je een goede neemt en kijk na waar je voor verzekerd bent. Vaak zijn de benzine onkosten voor jezelf. Het kan ook zijn dat je een ongelimiteerd aantal kilometers mag rijden. Je huurt hem per dag. Dat kan al voor ongeveer €10,- per dag. Je moet een extra WA dekking krijgen van bijvoorbeeld €7,5 miljoen. Ook de schadeverzekering en diefstal verzekering moeten erbij zitten. Dekking voor glas, banden, bodem en dakschades moeten verzekerd zijn. Kijk dus eerst de polis goed na voordat u hem ondertekent. Het kan u een hoop ellende besparen.

Pisa en Toscane ontdekken met een huurauto

Je kan met een huurauto ongedwongen heerlijk alles gaan bezichtigen. Kijk voordat u gaat rijden eerst de verkeersregels na. Dat kunt u al doen voordat u naar Italië vertrekt. Wanneer u landt op het vliegveld bij Pisa kunt van daaruit de plaats Pisa gaan bezichtigen. De Toren van Pisa is bij uitstek het beroemdste gebouw van Pisa. Misschien zelfs wel van heel Italië.

De toren is van oorsprong de klokkentoren van Duomo Santa Maria Assunta. De toren staat er heel lang. In de tweede helft van de twaalfde eeuw is men met de bouw begonnen. De toren is vrij kort na de bouw scheef gaan staan. Doordat met de grond heeft bewerkt is de toren niet verder scheef gaan staan. Men heeft de laatste jaren ook weer met alle macht geprobeerd om het verder scheef gaan staan van de toren te behoeden. De tijd zal het leren of dat gelukt is. De toren zorgt er wel voor dat er jaarlijks veel toeristen naar Pisa komen om onder meer deze toren te bewonderen.

In de omgeving van de scheven toren staan nog andere bezienswaardigheden. De Dom van Pisa, het Baptisterium en het Camposante. Dat zijn mooie gebouwen die een bezoek zeker waard zijn. Omdat u met de auto bent kunt u alles op uw gemak bekijken. Het is toch jammer dat er veel toeristen met de taxi naar Toren van Pisa komen en na die te hebben gezien Pisa weer verlaten. Dat is jammer. Pisa heeft veel meer te bieden. Denk maar eens aan de oudste Botanische tuin die er in de wereld is. Dat is een tuin die een bezoek zeker dubbel en dwars waard is. Zo zijn er nog veel mooie plekken in Pisa.

Ervaringen Toscane beoordelingen en tips

Hieronder vind je ervaringen, beoordelingen en tips voor een vakantie naar Pisa.


ToscaneTips

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact

Gratis reisadvies »