Zoek & Boek

Museo Nazionale di Palazzo Reale

Er is zoveel meer te bezichtigen in de stad Pisa dan enkel maar zijn Scheve toren. Het zou bijvoorbeeld zonde zijn om geen bezoek te brengen aan het Museo Nazionale di Palazzo Reale hoewel het erg aan te raden is de openingsuren op voorhand te checken.

De Medici

Dit weinig bezochte museum is gehuisvest in een zestiende-eeuws gebouw of palazzo met dezelfde naam. Ooit gebouwd door Buontalenti en eeuwenlang deed het paleis dienst als thuis voor de welbekende familie De Medici, Lorena en Savoia.

Museo Nazionale di Palazzo Reale

Gelegen op de oevers van de rivier de Arno is het paleis vandaag gebruikt als administratieve kantoren maar twintig kamers echter doen dienst als een museum. Dit museum stelt de persoonlijke collecties tentoon van de families die er ooit hebben geregeerd.

Schilderijen, portretten, tapijten en wapens zijn maar enkele van de zaken die je er kunt bezichtigen. Vooral de Vlaamse en Florijnse tapijten die ooit eigendom waren van de De Medici familie zijn erg de moeite.

Andere collecties

Maar naast de Vlaamse en Florijnse tapijten van De Medici vind je nog andere boeiende collecties.

Zo ook de oude wapencollectie van Gioco del Ponte, daterende uit de vijftiende en zeventiende eeuw. Daarnaast zal je er ook de predella van Sint Nikolaas van Tolentino aantreffen. Een predella is een schilderwerk langs het frame van de basis van een altaarstuk. De predella die in het museum wordt tentoon gesteld is vervaardigd in 1500 door de kunstenaar Raphael.

Het Museo Nazionale di Palazzo Reale doet vaak ook dienst om tijdelijke exposities tentoon te stellen.

Alle bezienswaardigheden in Pisa

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!