Zoek & Boek

Piazza dei Cavalieri

Na het Piazza dei Miracoli is het Piazza dei Cavalieri wellicht het mooiste plein van de Toscaanse stad Pisa en is gelegen in het hart van de studentenbuurt. Het is een typisch voorbeeld van hoe een stad werd gebouwd tijdens de laat-renaissance.

Piraterij

Piazza dei Cavalieri kan je letterlijk vertalen als plein van de ridders, een naam waarvan de oorsprong teruggaat tot de zestiende eeuw.

Halfweg de zestiende eeuw werd immers het hoofdkwartier van de ridders van de Heilige en Militaire Orde van Sint-Stefanus Paus en Martelaars op dit plein gevestigd. Deze orde stond in om piraterij voor de Toscaanse kust te verhinderen.

Het plein was voorheen altijd al het politieke centrum van de Republiek Pisa geweest.

Piazza dei Cavalieri

Hoogtepunten van het Piazza dei Cavalieri

Het hoofdkwartier van de Orde van Sint-Stefanus, beter gekend als het Palazzo dei Cavalieri is wellicht het beroemdste gebouw op het plein. De licht gebogen façade is gedecoreerd met bustes en wapenschilden die toebehoren aan de familie De Medici.

Tegenwoordig behoort het gebouw toe tot de universiteit van Pisa.

Studentenbuurt

De omgeving van het Piazza dei Cavalieri is een echte must voor wie het echte leven in de Italiaanse stad wil zien. Tijdens de week zal je niet veel moeite moeten doen om studenten op de trappen van Scuola Normale Superiore di Pisa te horen praten over politiek of filosofie.

Naast het Palazzo dei Cavalieri is ook Chiesa di Santo Stefano een van de meest herkenbare gebouwen op het plein. De Palazzo dell’Orologio is dan weer de klokkentoren die werd gebouwd om twee oude torens van de stad met elkaar te verbinden.

Alle bezienswaardigheden in Pisa

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!