Zoek & Boek

Piazza dei Miracoli

Het plein der wonderen of het Piazza dei Miracoli is een van de meest beroemde pleinen van Italië en misschien zelfs ter wereld. Het plein, gelegen in het centrum van de Toscaanse stad Pisa is omgeven door muren en bestaat uit straten met gras begroeide stukken.

Dit in tegenstelling tot de vele geplaveide pleinen met fonteinen waarvoor Italië gekend staat. Toeristen komen vaak niet voor het plein zelf maar wel voor de vier witte marmeren bouwwerken die het plein domineren: de Dom, de Scheve Toren van Pisa (de Campanile van de kathedraal), het Baptisterium en het Camposanto.

Piazza dei Miracoli

UNESCO Werelderfgoed

De indrukwekkende architectuur van de vier religieuze bouwwerken hebben er dan ook voor gezorgd dat het Plein der Wonderen op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO. En dit al sinds 1987. Het volledige plein werd gebouwd met geld die de Republiek Pisa in 1063 stal van de Saracenen in Palermo. Zijn naam dankt het aan de Italiaanse schrijver en dichter Gabriele d’Annunzio die het in zijn boek Forse che si forse che no (1910) het deze naam gaf. Sindsdien is het plein een van de meest gekoesterde bezienswaardigheden van Italië.

Het plein werd gebouwd tussen de elfde en vijftiende eeuw en wordt beschouwd als een van de meest heilige plekken in Italië en huisvest een indrukwekkende collectie middeleeuwse kunst. De combinatie van de groene grasvelden en de witte marmeren bouwwerken zorgen ervoor dat het Plein der Wonderen een van de meest gefotografeerde piazzas is van Italië. Heel wat grasstroken mogen niet worden betreden maar dat hindert de jaarlijks miljoenen toeristen niet om rond het plein te lopen en de beste foto’s te nemen.

Alle bezienswaardigheden in Pisa

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!