Zoek & Boek

Sant’Antonio (wijk in Pisa)

Wie een bezoek brengt aan de stad Pisa mag zeker niet vergeten wat tijd door te brengen in Sant’Antonio, de oudste wijk van de stad, gelegen aan de rivier de Arno.

Met zijn vele impressionante en oogstrelende oude gebouwen, kerken en een Benedictijner klooster is de wijk aangenaam om enkele uren in te vertoeven. Slenter doorheen de verschillende kleine straatjes en laat je verrassen.

Sant’Antonio (wijk in Pisa)

Slenteren doorheen de historische straatjes

Heel wat toeristen blijven hangen op het plein van de Scheve toren van Pisa, maar wie wat verder zoekt en de oude wijken van de stad verkent zal het authentieke van de stad terugvinden.

Slenteren doorheen de verschillende middeleeuwse straatjes helpt je niet alleen even aan de toeristische drukte te ontsnappen maar helpt je bij je zoektocht naar andere architecturale hoogstandjes.

Zo is de gotische wit marmeren kerk Santa Maria della Spina de grootste bezienswaardigheid van dit gedeelte van de stad. De straat Lungarno Gambacorti langs de rivier is dan weer een prachtige route om te wandelen.

Andere bezienswaardigheden in de wijk

Hoewel je in de wijk Sant’Antonio vooral moet vertoeven om te genieten van de ontspannende sfeer die er hangt, kent dit gedeelte van de stad Pisa nog enkele andere hoogtepunten die zeker niet mogen ontbreken aan je wandeling.

Zo vind je in de oudste wijk van de stad ook nog de indrukwekkende muurschildering van Keith Haring, de Ponte Solferino, de kerk San Paulo a Ripa d´Arno, de kapel van St. Agata en de Porta a Mare. Nog niet genoeg redenen om je tot in dit gedeelte te begeven. Dan zijn de vele heerlijke trattoria’s hier dat misschien wel. Men beweert zelfs dat je het echte Pisa niet hebt gezien als je niet in deze wijk bent geweest.

Alle bezienswaardigheden in Pisa

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!