Zoek & Boek

Regio

Plaats

Aantal personen

Type accommodatie

Prijs

tot

Faciliteiten

Sterren

Beoordeling

Type rondreis

Type campings

Agriturismo aan de Toscaanse kust

0 resultaten gevonden
Sorteer op:
Weergave

Agriturismo aan de Toscaanse kust

Vertoeven aan de Italiaanse kust klinkt voor de strandliefhebber als een perfecte vakantie. Een kust die een bezoekje zeker waard is, is die van Toscane. Velen denken bij deze Italiaanse regio vaak aan wijngaarden en prachtige groene velden, maar ook de kust en de stranden zijn het bezoeken waard. Een verblijf in een authentiek Italiaanse agriturismo is dan toch wel de kers op de taart.

Een agriturismo is meer dan alleen een boerderij

Heb je weleens van agriturismo gehoord? In Italië is het een bekende term. Toeristen die hiervoor kiezen verblijven in dat geval op een authentieke boerderij die nog deels in werking is.

De boerderijen lijken verre van de boerderijen die we in Nederland kennen. De boerderijen zijn sfeervol en hebben soms meer weg van een prachtige villa, dan van een boerderij zelf. Ook aan de Toscaanse kust vind je veel agriturismi die ervoor zorgen dat je verblijf zo dicht bij zee een memorabele wordt.

Agriturismo niet ver van de kust

De agriturismo-verblijven aan de kust zijn van alle gemakken voorzien. Ten eerste – we willen het toch nog even benadrukken – bevinden deze verblijven zich niet ver van de kust. Het betreft dan wel geen strandhuisjes, maar de boerderijen bevinden zich niet ver van de zee. Je hoeft dus geen uren in de auto te zitten om de zee te bereiken.

Ten tweede vind je bij de agriturismo vaak zwembaden in de tuin en als je geluk hebt is er ook een jacuzzi op het terrein. Je kunt er zo nu en dan ook terecht voor je ontbijt, lunch, diner of voor een borrelhapje bij de wijn.

De kans is bovendien groot dat de wijn van de lokale boeren komt of dat je gastheer of gastvrouw de wijn zelf heeft gemaakt. Op de grond van veel agriturismi worden namelijk wijndruiven verbouwd en uiteraard worden ze er ook verwerkt tot een volle wijn.

Genoeg te ontdekken aan de Toscaanse kust

De kuststreek waarin de Toscaanse agriturismo zich bevindt, is er eentje waar genoeg te ontdekken is. In kleine dorpjes kun je je culinaire hart ophalen en je tegoed doen aan heerlijke pasta’s, pizza’s of wijnen.

Daarnaast kun je er ook prachtige wandelingen maken en wie ook nog een sportieve dag of twee wil inlassen, kan in het gebied ook prachtig mountainbiken. Die hoef je overigens niet eens altijd zelf mee te nemen uit Nederland. Veel gastheren en gastvrouwen hebben ook fietsen of mountainbikes ter beschikking voor hun gasten.

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!